AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske?

Je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske?

Kontinentalni turizam

Je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske?

Datum: 11.09.2017. 10:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u Vinkovcima će pokušati odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja?

Za predstavljanja turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, Slavonije i Srijema u Rijeci, turistički djelatnici iz Vukovara, Vinkovaca i Nijemaca, Riječane su upoznali s ljepotama ovog dijela Lijepe naše i što nude gostoljubivi Slavonci i Srijemci. No najavili su i 52. Vinkovačke jeseni što se održavaju od 8. do 17. rujna na vinkovačkim trgovima, ulicama i sokacima, ali i Turistički forum kontinentalnog turizma Hrvatske na temu "Gastronomija - turistički proizvod Hrvatske" koji će se održati 13 i 14. rujna u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Vukovar i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u vinkovačkom hotelu "Slavonija" pokušat će odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja?

"Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu "Domaća hrana u turističkoj ponudi". Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi", istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Direktor Hrvatske gospodarske komore - županijske komore Vukovar Ivan Marijanović fokusirao se na značaj Turističkog foruma u umrežavanju i razmjeni iskustava unutar sektora turizma i ugostiteljstva, a s ciljem daljnjeg jačanja ovog dijela gospodarstva. Poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoj Jakopović Ribafish također su sudionici vinkovačkog Turističkog foruma.

"U mom predavanju "Hrvatska se jede srcem" pričat ću o tradicionalnoj hrvatskoj hrani, namirnicama, specijalitetima, ali i o tome koliko je važno stvarati kvalitetan proizvod i kako ćemo jednom opet hraniti svijet i svi biti bogati. Također, bit će riječi i o tajnama uspjeha dobre gastro destinacije i kako Hrvatska može osvojiti ili je već osvojila gurmanska srca. Pokušat ću odgovoriti na pitanje što našu gastronomiju odvaja od europske i daje joj mogućnost da pored Italije ili Francuske može biti gastro destinacija. Postaje li se gastro destinacija preko Michelinovih zvjezdica ili usmenom predajom i povratkom zadovoljnog gosta. Naravno, sve u vedrom i veselom tonu!", najavljuje Domagoj Jakopović Ribafish.

Foto: Gospodarstvo Ferbežar

Broj pregleda članka: 238; Uspješnost članka: 19.9

Tagovi: Turizam, Slavonija, Kontinentalni turizam, Gastronomija, Regionalni razvoj, Vukovarsko-srijemska županija, Vinkovačke jeseni, Hrvatska turistička zajednica, Turistički forum

Ključne riječi članka: je, li, gastronomija, turisticki, proizvod, hrvatske, hrvatske, turistički, gastro, proizvod, županije, gastronomija, foruma, turističkog, komore, srijemske, turističke, vukovarsko, turizma, srijemske županije, vukovarsko srijemske, proizvod hrvatske, turistički proizvod, gastronomija turistički, gastronomija turistički proizvod, vukovarsko srijemske županije, turistički proizvod hrvatske, domagoj jakopović ribafish, zajednice vukovarsko srijemske, hrvatske gospodarske komore, turističke zajednice vukovarsko


Miroslav Flego

Svi tekstovi autora

Autor Miroslav Flego

Miroslav je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)