• Izložba paške ovce i paškog sira
  • 25.06.2017. 16:30

Izložba paške ovce i paškog sira na Pagu

Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna.

Foto: hpa.hr
  • 1.253
  • 78
  • 0

Grad Novalja je s Udrugom uzgajivača paške ovce pokrenula manifestaciju ''Izložba paške ovce i paškog sira'' koja je za zadaću imala promociju paške ovce i paškog sira kroz turističku prezentiraju te istodobno znanstvenim pristupom unaprijediti razvoj stočarstva na Pagu.

Manifestaciju suorganizira Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Ispostava Novalja te Hrvatski stočarski centar i Agronomski fakultet iz Zagreba. Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna. Ovogodišnja manifestacija održat će se 07.07.2017. godine. u Novalji na Pagu.

Brojni turisti posjetitelji manifestacije

Uz to, na manifestaciji se redovito održavaju znanstveni skupovi s temama koje se odnose na poboljšanje kvalitete paške ovce, sira i mesa. Tu su redovito prisutne aktualne teme vezane za npr. budućnost ovčarstva na otocima, uvođenje novih normi u proizvodnji sira i sl.

Sve četiri udruge koje djeluju na otoku Pagu veliku pozornost poklanjaju upravo ovoj manifestaciji kroz koju brojne turiste koji su nazočni na otoku upoznaju s ovim tradicionalnim proizvodima. Uz to što gosti mogu vidjeti izložene kolekcije najboljih grla paške ovce, imaju priliku i degustirati svjetski poznati paški sir.

Izvor: novalja.hr, Foto: hpa.hr


Tagovi

Izložba paške ovce i paškog sira Novalja 2017


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi