Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba paške ovce i paškog sira
  • 25.06.2017. 16:30

Izložba paške ovce i paškog sira na Pagu

Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna.

Foto: hpa.hr
  • 1.288
  • 78
  • 0

Grad Novalja je s Udrugom uzgajivača paške ovce pokrenula manifestaciju ''Izložba paške ovce i paškog sira'' koja je za zadaću imala promociju paške ovce i paškog sira kroz turističku prezentiraju te istodobno znanstvenim pristupom unaprijediti razvoj stočarstva na Pagu.

Manifestaciju suorganizira Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Ispostava Novalja te Hrvatski stočarski centar i Agronomski fakultet iz Zagreba. Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna. Ovogodišnja manifestacija održat će se 07.07.2017. godine. u Novalji na Pagu.

Brojni turisti posjetitelji manifestacije

Uz to, na manifestaciji se redovito održavaju znanstveni skupovi s temama koje se odnose na poboljšanje kvalitete paške ovce, sira i mesa. Tu su redovito prisutne aktualne teme vezane za npr. budućnost ovčarstva na otocima, uvođenje novih normi u proizvodnji sira i sl.

Sve četiri udruge koje djeluju na otoku Pagu veliku pozornost poklanjaju upravo ovoj manifestaciji kroz koju brojne turiste koji su nazočni na otoku upoznaju s ovim tradicionalnim proizvodima. Uz to što gosti mogu vidjeti izložene kolekcije najboljih grla paške ovce, imaju priliku i degustirati svjetski poznati paški sir.

Izvor: novalja.hr, Foto: hpa.hr


Tagovi

Izložba paške ovce i paškog sira Novalja 2017


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]