Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba jabuka
  • 07.10.2017. 13:30

Izložba jabuka u Svetom Martinu na Muri

Na izložbi će se izložiti jabuke starinskih sorti i plantažnih nasada, a moći ćete prisustvovati berbi te prešanju jabuka na starinski način prešom starom preko 150 godina!

Foto: judymccleery/pixabay.com
  • 449
  • 56
  • 0

Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri organizira Izložbu jabuka povodom Svjetskog dana jabuka koja će se održati 20. listopada 2017. u Svetom Martinu na Muri.

Na izložbi će se izložiti jabuke starinskih sorti i plantažnih nasada. U 11 sati je službeno otvorenje u kongresnoj dvorani u Svetom Martinu na Muri (iznad ureda Općine) - izložba je otvorena od 11 do 19 sati.

Prešanje jabuka na starinski način

Od 12 do 13 sati održat će se berba starinskih sorti jabuka u voćnjaku Udruge voćara, vinogradara i povrćara i OPG-a Mladena Dobranića (Brezovec 9), a od 13 sati gosti će moći vidjeti prešanje jabuka na starinski način prešom starom preko 150 godina - uz prešanje će se održati degustacija jabučnog soka, vina, voćnih vina, pekmeza, meda i raznih delicija članova udruge i gostiju.

Goste uzvanike i domaćine na berbu i degustaciju jabuka vozit će Svetomartinski turistički vlakić (od 12 do 16 sati). Za sve uzvanike i goste organizirano je druženje na OPG-u Mladena Dobranića uz Eko band.

Na izložbi će sudjelovati: Udruga voćara, povrćara i vinogradara Općine Sveti Martin na Muri, osnovne škole, Učenička zadruga Tinček, OPG Mladen Dobranić, OPG Petar Vuković, Agromeđimurje d.d. i drugi.

Foto: judymccleery/pixabay.com


Tagovi

Izložba jabuka Svjetski dan jabuka Berba Sveti Martin na Muri Voćnjak


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.