Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 07.03.2015. 11:45

Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske

Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija dana 10. travnja 2015. godine organiziraju 5. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske.

  • 182
  • 10
  • 0

Cilj Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske je popularizacija i prezentacija bučinog ulja te sustavno i trajno podizanje svijesti, kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

"Svjesni smo činjenice da baštinimo izrazito dugu tradiciju, u proizvodnji i upotrebi bučinog ulja, jer se radi o proizvodu koji je srastao sa svojim žiteljima. Ono nije od jučer, mnogi pisani tragovi vode nas kroz proizvodnju i korištenje bučinog ulja. U počecima, bučine koštice su služile kao hrana stoci, te se je tek samo mali dio prerađivao u ulje primitivnim tiještenjem bez zagrijavanja. Danas su tehnologije uznapredovale u sponi sa sviješću svih onih kojima je bučino ulje neizostavni dio u pripremi različitih gastronomskih jela i delicija", kažu organizatori.

Izložba je također prilika ili podsjetnik da se prije svega trebamo okrenuti sebi i svojim vrijednostima. Pa tako politika promocije i korištenja zemljopisnog podrijetla (sjeverozapadna Hrvatska) može vrlo dobro poslužiti u identifikaciji proizvoda - bučinog ulja. Takva politika ne samo da ima utjecaj na marketing proizvoda, već može utjecati i na marketing samog mjesta.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja.

Peta izložba bučinog ulja održat će se 10. travnja 2015. godine u zgradi Scheier u Čakovcu, Ulica Matice hrvatske 2. Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje i prezentaciju rezultata ocjenjivanja te prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.

Organizatori pozivaju proizvođače s područja Međimurske Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije da se prijave za sudjelovanje na 5. izložbi bučinog ulja putem prijavnog obrasca koji se nalazi u prilogu, najkasnije do 04. ožujka 2015. godine.

  • Uzorci za ocjenjivanje prikupljaju se 05. ožujka 2015. od 9 - 13 sati u sobi br. 41 na prvom katu zgrade Međimurske županije u Čakovcu, Ruđera Boškovića 2.

Za svaki uzorak dostavlja se 1 x 250 ml i 1 x 500 ml ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama.

  • Prijave slati na adresu: Upravni odjel za gospodarske djelatnosti, Odsjek za poljoprivredu i turizam, Ruđera Boškovića 4, 40000 Čakovec ili na e-mail: elvira.herman@medjimurska-zupanija.hr; danica.posta@medjimurska-zupanija.hr

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 040/374-231.


Dokumenti


Tagovi

Bučino ulje Izložba ulja Tradicija Domaća proizvodnja Zdrava prehrana Identifikacija proizvoda Tehnologija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]