• Sarajevo vino fest
  • 10.02.2019. 16:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Hvarani posebni gosti Sarajevo vino festa

Tradicionalna međunarodna manifestacija "Sarajevo vino fest" ugostit će tamošnjih 25 vinarija, ali i posebne goste s Hvara i klapu iz Zadra.

Foto: Sarajevo vino fest
  • 132
  • 12
  • 0

Tradicionalna međunarodna manifestacija "Sarajevo vino fest" bit će održana 15. i 16. veljače u sarajevskom hotelu "Holiday" uz sudjelovanje preko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regije. Kako ističu organizatori, već sada je 25 domaćih vinarija potvrdilo sudjelovanje na ovom jedinstvenom događaju u susjednoj BiH. 

"Trenutno možemo potvrditi da će od domaćih vinara sudjelovati vinarije AG Međugorje, Matić, Keža, Vukoja, Ostojić, Jungić, Marijanović, Hercegovina vino, Tolj, Vilinka, Anđelić, Hercegovina Produkt, Vučić, Buntić, Sivrić, Povratak, Hepok, Zadro, Andrija, Petijević. Veliki je interes i vinara iz regije da budu dio Sarajevo vino festa", kažu organizatori te dodaju da će se za bogat kulturno–zabavni program pobrinuti klapa "Niko" iz Zadra, dok će specijalni gosti festivala biti predstavnici ugostitelja grada Hvara.  

Na "Sarajevo vino festu" redovno se okupljaju brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života BiH.


Tagovi

Sarajevo vino fest Vinarija Gastro ponuda Klapa Niko Hvar


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.