Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HUMP Agro
  • 14.10.2013. 11:08

HUMP Agro planira pomoći mladim poljoprivrednicima

Održan je sastanak članova HUMP Agra gdje se govorilo o ciljevima udruge i unapređenju pozicije mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj.

  • 2.024
  • 178
  • 0

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika Agro održala je sastanak u hotelu Patria (Beli Manastir) sa predstavnicima mađarske i slovačke Udruge mladih poljoprivrednika.

Cilj sastanka bio je iznošenje planova HUMP Agro-a kako pomoći mladim poljoprivrednicima u razvoju, te obilazak nekih od članova udruge.

Planove je iznio Vedran Marić koji je istaknuo da HUMP Agro okuplja oko 110 članova većinom starosti od 19 do 35 godina. To su mladi ljudi u svim sektorima poljoprivrede od ratarstva, voćarstva, povrtlarstva, mljekarstva pa čak i pčelarstva.

Najviše razgovora vodilo se oko poslovnih planova pomoću kojih će se moći i prikupiti sredstva iz EU fondova. Udruga je već angažirala ljude koji se bave izradom projekata za dobivanje sredstava iz EU.

Jedan od glavnih ciljeva stvaranje je mehanizacijskih prstenova gdje će se pokušati maksimalno uštediti kako bi se izbjegao trošak mehanizacije na koju odlazi veliki dio sredstava.

Također se razgovaralao oko međunarodnih suradnji gdje su čak dogovoreni određeni poslovi u sektoru voćarstva i pčelarstva.

Slovački i mađarski predstavnici istaknuli su da možemo očekivati njihovu pomoć oko razrade poslovnih planova.

Jedna od bitnih činjenica je i ta da strane udruge mladih poljoprivrednika imaju veliku potporu svojih vlada te također da bi i HUMP Agro trebao takav način potpore. Mađarske i slovačke vlasti pomogle su svojim mladim poljoprivrednicima oko okrupnjavanja zemljišta, tj. dobili su prednost u zakupu državnog zemljišta .

Nakon održanog sastanka i ručka u etno selu hotela Patria, krenulo se u obilazak nekih gospodarstava članova HUMP Agro-a .

Obišli su voćnjake gospodina Ninoslava Studena koji ima ekološku proizvodnju jabuka, krušaka i šljiva; farmu janjića i ratarska proizvodnja gospodina Hrvoja Horvateka; farmu muznih krava i ratarska proizvodnja Hrvoja Brzice, farmu pilića, ratarska proizvodnja i lovište Vedrana Lešića, te za kraj voćnjaci i hladnjača Nikole Velickog.


Fotoprilog


Tagovi

HUMP Poljoprivrednici Hotel Patria Mehanizacijski prsten Europski fondovi Vedran Marić Ninoslav Studen Hrvoje Horvatek Hrvoje Brzica Vedran Lešić Nikola Velicki


Partner

HUMP Agro

Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr web: http://www.hump.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]