Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hotel&Gastroteh
  • 19.02.2018. 13:30

Hotel&Gastroteh, 10. međunarodni sajam gastronomije na Zagrebačkom velesajmu

U sklopu sajma održava se Mainardi pizza cup i Festival maslina.

  • 208
  • 10
  • 0

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 25. veljače održava se Hotel&Gastroteh, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

Kako najavljuju organizatori, početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti:

  • Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije za posjetitelje
  • Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba
  • CRO TOP 10 – natjecanje najboljih hrvatskih kuhara. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će se mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.
  • Svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije)

Partner sajma Hotel&Gastroteh: Mainardi food, distributer namirnica i prehrambenih proizvoda za HoReCa sektor. 

Uz gastronomiju, očekuje vas bogata ponuda hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa

Na sajmu Hotel&Gastroteh, 22. veljače održat će se Mainardi Pizza Cup,  natjecanje na kojem će se birati najbolji hrvatski pizza majstor. Natjecanje će biti organizirano na profesionalnoj električnoj peći, a u žiriju će se kao i uvijek naći velika imena i autoriteti profesionalne pizza i kulinarske scene. Nagrada je plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, što će osvajačima omogućiti ulazak u hrvatsku reprezentaciju pizza majstora. Reprezentacija će se birati između najistaknutijih članova udruge Napoletanskih pizzaiola te osvajača nagrada na natjecanju. 

Festival maslina 

Udruga maslinara iz Zagreba i Zagrebačke županije u suradnji sa Savjetodavnom službom Republike Hrvatske i Zagrebačkim velesajmom po treći puta u Zagrebu organizira Festival maslina. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Zagreb. Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja. 

"U stručnom dijelu osim nutricionističke i zdravstvene uloge maslina, ove će godine biti prikazane i teme iz povijesti maslinarstva kao i primjeri izvrsnosti u ruralnom razvoju temeljene na maslinarstvu. Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocjenjivanja oko 300 uzoraka maslinova ulja, pristiglih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije", najavljuju organizatori. 

Posjetitelji mogu uživati u različitim sadržajima od kojih izdvajaju:

  • prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunske kvalitete i upoznati maslinare, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz Istre, Primorja i Dalmacije koji se bave maslinarstvom;
  • kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koji će zainteresirane naučiti kako prepoznati i razlikovati dobra od loših ulja; 
  • vođenu degustaciju najkvalitetnijih sireva;
  • predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja; 
  • izlaganja o maslinarstvu u EU, te o uključivanju naših stručnjaka u EU-razvojne programe u području zaštite okoliša i korištenja biomase;
  • kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja 
  • program za djecu 
  • gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja

Foto: Zagrebački velesajam


Tagovi

Hotel&Gastroteh Sajam Festival maslina Mainardi pizza cup Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]