Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan hrane
  • 10.10.2023. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

HAPIH obilježava Svjetski dan hrane - prijavite se za sudjelovanje!

Okrugli stol će se održati 16. listopada u 11 sati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Foto: Martina Pavlović
  • 724
  • 44
  • 0

Jeste li znali da sedam od 10 kapljica vode danas završi u proizvodnji hrane? Da je samo 2,5 posto vode prikladno za piće, poljoprivredu i većinu industrijskih namjena? Da 2,4 milijarde ljudi živi u zemljama s nedostatkom vode? Kako se očekuje da će globalna potražnja vode u poljoprivredi do 2050. porasti za 35 posto? Kako su otprilike 3/4 svih katastrofa od 2021 do 2018. bile povezane s vodom?

Pitanja su to koja je postavila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a o navedenim te mnogim drugim podacima vezanim za vodu kao jednog od esencijalnih prirodnih resursa, bit će više riječi na okruglom stolu kojeg organiziraju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a uz podršku Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO). I to 16. listopada – na dan koji je u FAO kalendaru odabran za Svjetski dan hrane. 

Rasprava o vodnim resursima 

Otkrivaju da će se prisutnima uvodno obratiti ministrica poljoprivrede Marija Vučković te predstavnik FAO-a Viliami Fakave. Nakon toga slijedi okrugli stol pod  nazivom "Inteligentno upravljanje vodnim resursima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru".

Na njemu će uz doc. dr. sc. Darju Sokolić, ravnateljicu HAPIH-a, domaćina i organizatora, sudjelovati i Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić, ravnatelj Poljoprivrednog instituta Osijek, prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, redoviti prof. Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek te Marinko Pleština, član Uprave Jamnice.

Prijavite se!

Okrugli stol će se održati 16. listopada u 11 sati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije (Gospodarska zona 10, Osijek).

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta ograničen. Stoga si osigurajte svoje prijavom na konferencija@hapih.hr.


Tagovi

HAPIH Svjetski dan hrane Okrugli stol Vodni resursi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]