Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2022
  • 25.06.2022. 18:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Gornja Radgona: U kolovozu 60. jubilarni sajam AGRA 2022

Čekaju nas nove tehnologije i inovacije, izložbe životinja, biljne proizvodnje, degustacije hrane i vina, ocjenjivanje i nagrade.

Foto: Zauneker
  • 2.001
  • 141
  • 0

Pomurski sejem 2022. obilježava jubilarnu, 60. obljetnicu Međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma AGRA koji se država od 20. do 25. kolovoza u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji.

U fokusu je Međunarodna godina ribarstva i akvakulture koju su proglasile Ujedinjeni narodi, ali i tema Europska godina mladih. Zemlja partner je Japan koja će se predstaviti inovacijama u ribarstvu.

Vrhunska dostignuća i poljoprivreda

Organizatori ističu da je naglasak na inovacijama i digitalizaciji, poljoprivredi budućnosti, klimatskim promjenama i vodnim resursima, ekološkoj poljoprivredi, prehrambenoj sigurnosti, hrani za naše bližnje, jačanju ruralnih područja, bioraznolikosti i šumama te drveću kao našem bogatstvu. 

Predstavljanje šumske mehanizacije

I ovogodišnja AGRA će na jednom mjestu obuhvatiti svijet poljoprivrede, šumarstva i hrane, održat će se razna ocjenjivanja i dodjele nagrada. Bit će predstavljena vrhunska dostignuća u svijetu poljoprivredne mehanizacije, šumarske opreme, vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, sjemena i presadnica, ishrane bilja i sredstava za njihovu zaštitu, hranidbe i zaštite životinja, podizanja prirodne plodnosti zemljišta i otpornosti životinja, krmnih smjesa, oprema za proizvodnju i pripremu hrane, ekološka hrana, vina od klasično i eko proizvedenog grožđa, uređaji za hvatanje i korištenje energije iz obnovljivih izvora. Posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim događajima, stručnim i izložbama životinja, predstavljanjima, hrani i vinu.

Od izložbi životinja do sajma ambalaže

U sklopu tradicionalne izložbe životinja predstavit će se razne pasmine goveda, konja, sitnih preživača, svinja, peradi, autohtone pasmine, ribe i sitne životinje.

Kad je u pitanju biljna proizvodnja, bit će prikazane autohtone i tradicionalne sorte, permakulturno-biodinamički vrt, kuća od bala slame, povrće, začini i začinske biljke, sajamska poučna šumska staza i poligon.

Izložbe životinja

Kao dio manifestacije održat će se 22. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike. Predstavit će sve vrste ambalaže, ambalažni materijali i dodaci, strojevi za izradu, sustavi i tehnike označavanja, paletiranje, skladišnu i transportnu tehnologiju, opremu i sustave za trgovine.

Sajam Agra 2021. godine su obilježila stroga ograničenja zbog pandemije Covid-19, ali su postignuti izuzetni rezultati, navode organizatori. 

Tada je na ukupno 53.800 m² izlagalo 1.100 izlagača iz 29 zemalja. Za Agru 2022 očekuje se još veći broj kako izlagača tako i posjetitelja.

Mehanizacija uvijek plijeni pažnju

Radno vrijeme i ulaznice 

Radno vrijeme sajma za posjetitelje je od 9 do 18 sati

Cijene jednodnevnih ulaznica

  • online kupnja - pretprodaja - 6,00 €
  • odrasli - 8,00 €
  • učenici, studenti - 5,00 €
  • grupe preko 20 osoba - 6,00 €
  • grupe preko 20 osoba (učenici, studenti) - 4,00 €

Za djecu do 6 godina i osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaz se ne naplaćuje.

Parking je besplatan


Tagovi

AGRA 2022 Gornja Radgona Pomurski sejem Sajam Izložba životinja


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner