Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gast Split 2014
  • 09.03.2014. 18:15

Gast Split spojio zelenu i plavu Hrvatsku

I ove godine sajam je ispunio svoju zadaću. Sklopljeno je veći broj dobrih poslova, korisnih kontakata i razmjena iskustava. I ove godine Gast je pokazao da je jedan od vodećih sajmova u Hrvatskoj.

  • 327
  • 24
  • 0

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. Ive Josipovića, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva poljoprivrede, Splitsko-dalmatinske Županije, Grada Splita, upriličen je 19. Međunarodni sajam Gast Split 2014. Ova manifestacija se sastojala od niza specijaliziranih sajmova - Sajam prehrane, Sajam pića, Sajam kave, Sajam namještaja Furnitura, Sajam hotelske i ugostiteljske opreme, Sajam Around the world, Sajam za turizam Saturn, Sajam vina Dionizijana i Sajam razvojnih agencija. Na sajmu je izlagalo preko 900 izlagača iz 9 zemalja.

OPG Modic

Pored Hrvatske, sudjelovali su izlagači iz Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Indonezije, Poljske i Srbije. Prilikom otvaranja Sajma, sudionike i goste su pozdravili organitator i predstavnici svih pokrovitelja, a priredbu je otvorio predsjednik Republike Hrvatske prof. Ivo Josipović. Tom prigodom je naglasio da je ova sajamska priredba veoma važna jer prvenstveno povezuje zelenu i plavu Hrvatsku. Ja nisam pesimista i smatram da Hrvatska mora i može bolje napredovati, nego što je to proteklih godina. Stoga čestitam svim gospodarstvenicima koji su se okupili na ovoj priredbi i želim da sklope niz dobrih poslova. Posebne čestitke organizatoru koji je i pored složenih prilika uspio organizirati ovakvu priredbu.

Gast Split 2014.

Tijekom sajma upriličeno je niz događanja, Konferencija o turizmu, podjela nagrada za međunarodno ocjenjivanje vina, nekoliko stručnih predavanja iz raznih oblasti gospodarstva, međunarodni gospodarski susreti, a upriličeni su dani Indonezije na kojima je prezentirana indonezijska kuhinja, a upriličena je i izvedba tradicionalnih plesova i glazbe. Pored ostalih sajamskih priredaba posebno se isticao Sajam prehrane, na kome se okupio doista velik broj gospodarstvenika, ali i obiteljskih gospodarstava, koji su izložili veliki izbor raznih prehrambenih proizvoda s područja cijele hrvatske. Na tom dijelu sajma posjetitelji su se najduže zadržavali i posebno uživali u kušanju velikog izbora suhomesnatih proizvoda koje su izložili proizvođači Vukovarsko srijemske i Osječko baranjske županije.

Degustacije specijaliteta

Među ostalima posebno se isticao gospodin Karinčić Alija, privatni gospodarstvenik, mesar iz Vinkovaca koji je izložio doista vrhunski asortiman suhomesnatih proizvoda i na čijem štandu se najviše okupljalo posjetitelja.

Tijekom razgovora gospodin Karinčić je rekao, "Ovo što radim u mom obiteljskom gospodarstvu je dugogodišnja tradicija koju sam naslijedio još od mojih djedova i ja je sa svojim sinovima radim već 40 godina. Svježe meso i razni suhomesnati proizvodi od svinjetine, teletine, junetine janjetine i drugih životinja. U posljednje vrijeme imamo suradnju sa Purisom . Sve je domaći uzgoj i na tradicionalan način proizvodnja, garantira nam da sa plasmanom nemamo problema. Dešava se da ponekad i ne stignemo proizvesti kako bi zadovoljili potrebe."

Otvaranje sajma Gast Split

Sa raznolikim i vrlo kvalitetnim asortimanom suhomesnatih proizvoda, na sajmu sam zatekao i OPG Modic iz Bošnjaka. On je na sajmu stari izlagač već dugi niz godina. On kaže da i pored ovako složenih vremena za gospodarstvo, dolazi na sajam i proizvodi sve vrste slavonskih specijaliteta. Proizvodnja iz dana u dan postaje sve složenija i skuplja, ali on ne odustaje. To je tradicija njegove obitelji i nema namjeru napustiti je. Od dalmatinskih proizvoda, poseban interes je bio za dalmatinski pršut i poljički soparnik koji je specifičan proizvod stare poljičke Republike. Na tom dijelu sajma najduže se zadržao i predsjednik Republike sa svojim suradnicima u razgovoru s gospodarstvenicima i uživajući u kušanju ponuđenih delicija.

I ove godine sajam je ispunio svoju zadaću. Sklopljeno je veći broj dobrih poslova, korisnih kontakata i razmjena iskustava. I ove godine Gast je pokazao da je jedan od vodećih sajmova u Hrvatskoj. Tužno je što još uvijek nema adekvatan sajmeni prostor, ali i to će se riješiti, pa će iz šatora naći svoje mjesto u odgovarajućim prostorima, na dobrobit svih izlagača i posjetitelja.


Tagovi

Ivo Josipović Karinčić Alija OPG Modic Dalmatinski pršut Poljički soparnik Suhomesnati proizvodi Sajam prehrane Sajam vina Dionizijana


Autor

Tomislav Drezga

Više [+]

Dugogodišnji suradnik brojnih časopisa kao što su: Nova Zemlja, Zadrugar, glasilo Zadružnog Saveza Dalmacije, Glas slavonije - Agro Glas, Gospodarski list, Nova zadruga. Novinarstvom se bavi od 1989. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs