Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sakupljanje donacija
  • 15.01.2016. 18:20

Fond za stipendiranje učitelja permakulture

Svrha Fonda je stipendiranje stručnog usavršavanja sadašnjih i budućih učitelja permakulture iz Jugoistočne Europe, odnosno financijska podrška permakulturista koji su se dokazali radom na lokalnim projektima. Projekt ćete najbolje podržati malom donacijom.

  • 1.959
  • 564
  • 0

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Permaculture Association (Velika Britanija) pokrenula je Fond za stipendiranje učitelja permakulture.

Svrha Fonda je stipendiranje stručnog usavršavanja sadašnjih i budućih učitelja permakulture iz Jugoistočne Europe, odnosno financijska podrška permakulturista koji su se dokazali radom na lokalnim projektima i žele se baviti podučavanjem permakulture u svojoj zajednici i susjednim zemljama.

Obuka za učitelje permakulture

Podrška će im omogućiti da bez dalekih putovanja pohađaju obuku za učitelje permakulture koju vode iskusni strani predavači. Istovremeno, stranim predavačima će takva podrška omogućiti da za svoj rad budu primjereno plaćeni.

Kako broj učitelja permakulture u Jugoistočnoj Europi bude rastao, nastat će međunarodna mreža za podršku učiteljima permakulture. Dugoročno, učitelji iz ovog dijela Europe podučavat će nove učitelje na svojim jezicima pa će tako nestati potreba za stranim predavačima.

Donacije za projekt

Iz fonda će se stipendirati stručno usavršavanje učitelja permakulture iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldove, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine. Do 9. ožujka u tijeku je međunarodna kampanja na britanskoj crowdfunding platformi Crowdfunder, kojom se namjerava prikupiti 6.330 britanskih funti (oko 65.000 kuna) za prve stipendije budućim učiteljima.

Projekt ćete najbolje podržati malom donacijom, obzirom da je cilj prikupiti na stotine takvih. Uz to, možete putem emaila ili društvenih mreža s prijateljima koje zanima permakultura podijeliti informaciju o projektu i pozvati ih da učine isto.

Kampanju možete pratiti ovdje.


Tagovi

Fond za stoendiranje Stručno usavršavanje Hrvatska permakultura Crowfunder


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.