Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 22.04.2014. 14:00

Festival samoniklog bilja Kršan 2014.

Posjetitelje Festivala samoniklog bilja u Kršanu, 26. i 27. travnja 2014., očekuje bogat festivalski program

  • 318
  • 39
  • 0

Jubilarni 5. Festival samoniklog bilja održavat će se 26. i 27. travnja 2014. u vremenu od 11 do 19 sati, na SRC Pristav u Kršanu. Budući da Kršan ima gore, more i Čepićko polje, u Istri, a i šire, nema pogodnije općine za ovakvu priredbu. Posjetitelje i ove godine očekuje šator prepun izlagača koji će nuditi svakojake biljne pripravke, čajeve, med, rakije, biljnu kozmetiku, kao i brojne druge proizvode.

Dvodnevni program sastojat će se od predavanja, izložbe pripravaka i gastronomske ponude na bazi samoniklog bilja, radionice pokaznog branja, škole preživljavanja u prirodi i radionice primjene aromatičnih ulja. Najveći interes posjetitelji pokazuju za radionicu branja koju će, i ove godine, voditi Franko Zgrablić, travar iz Sv. Petra u Šumi. Kroz ovu radionicu tokom godina prošlo je oko 500 znatiželjnika od kojih se neki vraćaju svake godine ne bi li i oni s biljkama bili na "ti", baš poput Zgrablića.

Gastro dijelom događanja carovat će sve namirnice koje možemo ubrati na našim livadama, a pripremat će ih vrhunski majstori kuhinje. Posebno atraktivan je "šumski kuhar" koji će na svom biciklu sa pokretnim smoothie barom spravljati ukusne napitke od samoniklog bilja i voća.

Na pitanja poput onoga kako si pomoći u prirodi ukoliko nas ugrize zmija i brojna druga odgovarat će dr. Lorena Brnjac, licencirani predavač prve pomoći HCK. Mini herbarij - radionica za djecu, uz provjeru njihovog znanja u okviru Eko kviza, zabavit će i one najmlađe. Iznenađenje ovogodišnjeg Festivala je Piknik na travi. U istom vremenskom terminu, od 10 do 17 sati, po 10-ti put održat će se i mini sajam cvijeća na igralištu područne škole u Vozilićima.


Tagovi

Festival Samoniklo bilje Kršan Lorena Brnjac Franko Zgrablić SRC Pristav Mini herbarij


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]