Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam mehanizacije
  • 22.08.2014. 12:20

Farm Show - struka za struku!

Darko Aračić predstavio prvi Farm Show i pozvao sve zainteresirane za poljoprivrednu mehanizaciju da dođu pogledati strojeve koji će biti ne samo izloženi, već i prikazani u radu!

  • 968
  • 88
  • 0

Ako ste poljoprivrednik, proizvođač koji traži novu "pilu" za svoju njivu ili pak samo strastveni zaljubljenik u mehanizaciju, Farm Show je pravi događaj za vas. Izloženi uglancani strojevi i traktori koji će se tokom trajanja sajma i uprljati u polju kako bi prisutnima pokazali svoju snagu, i više su nego dovoljan razlog da se zaputite na ovaj jedinstveni događaj! Mi ćemo ga svakako posjetiti jer slavonske ravnice napokon dobivaju predstavu mašinerije koja se već desetljećima kotrlja po njezinim krajevima i služi naše poljoprivrednike.

Službeno predstavljen Farm Show!

Farm Show Osijek

U ugodnom ambijentu restorana Zlatni Lug u Donjim Emovcima kod Požege, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Darko Aračić, službeno je predstavio nadolazeći Farm Show Osijek. Kao što smo već ranije najavili, ovaj sajam, inače prvi takve vrste u ovim krajevima, održati će se od 29. do 31. kolovoza, na Sportskom aerodromu Čepin, Osijek.

Kako si napraviš, tako će ti biti!

Na organizaciju sajma natjerala ih je potreba jer nisu bili zadovoljni s načinom izlaganja na sajmovima u RH. Odlazak na iste puno ih je koštao, a nisu imali nikakav efekat. No više od toga, natjerala ih je sila. "Tržište traktora je 2008. godine brojilo prodaju 1.600 traktora godišnje, a od 2009. tržište bilježi pad pa se tako danas godišnje proda između 200 i 250 traktora u RH. Jedna Slovenija, koja je manja od nas, godišnje proda oko 1.500 traktora, a Austrija čak 8.000, a imamo skoro istu veličinu proizvodne površine" govori Aračić. Pa su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i prodaju probati povećati kroz prezentacije svojih proizvoda.

Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kn, a posjetitelji će uz njih dobiti i bon za konzumaciju jednog pića.

Ciljana klijentela Farm Show-a!

Želja im je naglasiti da će ovaj sajam imati odmak od dosadašnjeg načina izlaganja na sajmovima. Cilj im je dobiti struku, a ne masu izlagača i posjetitelja. Voljeli bi da sajam bude posjećen, ali prvenstveno ga žele predstaviti farmerima i velikim poljoprivrednicima, tvrtkama koje se bave ozbiljnom poljoprivredom. Jednom godišnje žele prikazati što imaju u svojim asortimanima, predstaviti inovativnosti te provesti transfer tehnologije i znanja. Nije im cilj da rade sajam "vašarskog" tipa gdje će se vršiti trgovina sitnim proizvodima. Žele profiliranu skupinu posjetitelja kako bi mogli izvršiti kvalitetan kontakt sa potencijalnim kupcima.

Stručne prezentacije traktora i radnih strojeva

Prikaz prezentacije: PMT Ljetna prezentacija

Ono što će biti jedinstveno na sajmu jest to da će prisutni moći pogledati prezentacije traktora i radnih strojeva u radu na poljima. Biti će prikazani podrivanje, oranje, prskanje i ostali radovi, a provesti će se na strništima pored aerodroma. A kako biste znali kada doći, na www.farmshowosijek.eu uskoro će biti objavljen raspored odvijanja prezentacija pojedinih izlagača.

2015. na Farm Show-u pokusne parcele sjemenskih tvrtki!

Podsjetimo se, Udrugu čini 18 tvrtki-članica i skoro sve će na sajmu izlagati. Osim članica, na sajmu će izlagati i nekolicina drugih tvrtki pa će ih tako sveukupno biti imeđu 25 i 30. Kako im je ovo prva godina organizacije i neprofitna su udruga bez financijskih potpora, nisu se htjeli previše širiti, dok ne postave određene temelje i vide kako će ovogodišnji sajam proteći.

Organizatori vjeruju kako će ova godina biti uspješna, ali i samo početak jednog novog događaja za koji se nadaju da će postati tradicija. Sajam bi se trebao održavati svake godine krajem mjeseca kolovoza, a za iduću godinu već imaju velikih planova. Po uzoru na inozemne sajmove, namjeravaju postaviti pokusne parcele oko sajamskog prostora, na kojima će sjemenske kuće u proljeće zasijati svoje hibride pa će se posjetitelji u kolovozu iz prvog reda moći uvjeriti u njihovu kvalitetu.

Osječkim tvrtkama mogućnost servirana na pladnju

Na pitanje kako su zadovoljni sa potporom lokalnih vlasti, Aračić odgovara kako su dobili pismo namjere od Grada Osijeka i dovoljna im je sama činjenica kako su uvidjeli kvalitetu ove ideje te su uspjeli izbjeći eventualne administrativne barijere. Ono čime nije zadovoljan jest odaziv osječkih tvrtki, odnosno manjak istoga. Kao potencijalnim izlagačima, doveli su im mogućnost praktički u dvorište, a oni nisu zainteresirani. Je li to sumnja u uspjeh sajma, letargija naših poljoprivrednika ili nešto treće, iduće godine se nadaju da će interes biti veći.

Mjere sigurnosti tokom trajanja sajma

Zračnu luku smatraju idealnim terenom za organizaciju prezentacije jer se radi o velikim strojevima koje je zgodno izložiti na takvom mjestu. Rudolf Kalkan, tehnički direktor sajma, inače organizator Street Race i Drift natjecanja u Osijeku, kaže kako je za ovakav tip prezentacija potrebno osigurati posebne sigurnosne mjere jer ipak, radi se o mehanizaciji koja će biti prikazana u radu pred tisućama posjetitelja. Na terenu će dežurati i vatrogasna ekipa, no kako su natjecanja koja inače organizira puno opasnija, za Farm Show ne sumnja da će proći u najboljem redu.


Fotoprilog


Tagovi

Farm Show Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Strojevi Traktori Demonstracija Osijek Hrvoje Marjanović Rudolf Kalkan Sportski Aerodrom Čepin Grad Osijek Sajam mehanizacije


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]