Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskih sireva
  • 10.05.2016. 18:30

Euro-milk mljekara apsolutni šampion sira!

Apsolutni pobjednik izložbe sira bila je mljekara Euro-milk iz Beloslavca, čiji je Plemićki sir proglašen Šampionom, dok je za sir Dragec dimljeni i Tekući jogurt osvojila zlatne medalje.

  • 2.291
  • 107
  • 0

Već 11. godinu za redom Udruga hrvatske male mljekare organizira manifestaciju Dani hrvatskih sireva uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, čiji je cilj promocija domaćih, kvalitetnih, autohtonih proizvoda članica udruge.

Ove godine domaćin manifestacije bila je mljekara Antun Bohnec iz Ludbrega te se izložba hrvatskih sireva održala u subotu 7. svibnja u izložbenom prostoru obiteljske kuće Bohnec u Ludbregu. U sklopu manifestacije se svake godine mjesec dana prije same manifestacije u suradnji sa Zavodom za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu održava ocjenjivanje proizvoda članica Udruge.

Ove godine je 12 članica udruge poslalo ukupno 31 proizvod na ocjenjivanje, a u subotu su proglašeni dobitnici brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te titule Šampiona. Članice udruge koje su poslale proizvode na ocjenjivanje i izlagale na manifestaciji su: Mljekara Biogal iz Donjeg Daruvara, Mljekara Družba iz Babine Grede, Mljekara Euro-milk iz Beloslavca, Sirana I-PAK iz Pakovog sela, Mljekara Antun Bohnec iz Ludbrega, MIH sirana iz Kolana, Mini mljekara Veronika iz Desinića, Mljekara BIZ iz Pleternice, Mljekara Bosnić iz Studenaca, Mljekara Latus iz Žminja, Sirana Runolist iz Otočca, i Sirana Vesna Loborika iz Marčane.

Pobjednica mljekara Euro-milk

Strogim ocjenjivanjem, analiziranjem i bodovanjem uvaženi profesori i doktori znanosti s Agronomskog fakulteta odredili su dobitnike odličja, a apsolutni pobjednik izložbe bila je mljekara EURO-MILK iz Beloslavca, čiji je Plemićki sir proglašen ovogodišnjim šampionom, dok je za sir Dragec dimljeni i Tekući jogurt osvojila zlatne medalje.

Domaćin ovogodišnje manifestacije gospodin Đuro Bohnec u svom je pozdravnom govoru istaknuo: "Danas je prilika da kušamo ono što bi bilo potrebno imati u našim trgovinama umjesto uvozne robe. Baš sam neki dan čitao u novinama što bismo trebali jesti i kako bismo sireve trebali spremati doma. Na sreću mi imamo još zdrave proizvode koji se proizvode u našim malim mljekarama. Obratite stoga kod kupnje pažnju na ono što kupujete, odaberite domaće i bit će nam svima skupa ljepše".

Među mnogobrojnim posjetiteljima izložbi su prisustvovali i Dalibor Janda, voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, kao i dožupan Alen Kišić te ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.


Tagovi

Euro-Milk Dani sireva Natjecanje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]