Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dubrovnik FestiWine
  • 23.04.2017. 14:45

Dubrownik FestiWine trofeji od Zagorja do Korčule

Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova pod vodstvom enologa Bojana Kobala kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina.

  • 976
  • 58
  • 0

U subotu, 22. travnja 2017. godine u hotelu Valamar Dubrovnik President održana je završna večera Dubrovnik FestiWine, četvrtog izdanja vinskog festivala koji se održao Dubrovniku u periodu od 17. do 23. travnja 2017. godine.

Na završnoj večeri festivala, organizacijski tim Dubrovnik FestiWine-a zahvalio se brojnim vinarima izlagačima te pozdravio i čestitao svim dobitnicima Dubrovnik FestiWine Trophy-a. Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova pod vodstvom enologa Bojana Kobala kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina. Pobjednici Dubrovnik FestiWine Trophya su:

  • U kategoriji ružičastih prvak je Roza 2016, proizvođača Blato 1902 d.d. iz Korčule; ocijenjeno s 88,10 bodova te je osvojilo srebro.
  • U kategoriji suhih bijjelih prvak je Pošip Bačić, proizvođača OPG Zlatko Bačić. iz Korčule; ocijenjeno s 90,67 bodova te je osvojilo zlato.
  • U kategoriji pjenusca prvak je Misal Milenium 2013, proizvođača pjenušci Peršurić d.o.o. iz Istre; ocijenjeno s 92,00 boda te je osvojio zlato.
  • U kategoriji crvenih vina prvo mjesto dijele dva vina, Skaramuča Dingač Reserva 2012, proizvođača Dingač Skaramuča d.o.o s Pelješca i Merlotina 2007 proizvođača Dubrovački podrumi d.o.o. iz Konavala koja su ocijenjena s 92,60 bodova te su osvojili zlato
  • U kategoriji bijelih vina s ostatkom šećera prvak je Traminac Ledeno vino 2012 proizvođača OPG Đurinski iz hrvatskog Zagorja koje je ocijenjeno s 95,22 boda te je zaslužilo veliko zlato.
  • Traminac Ledeno vino 2012 OPG-a Đurinski proglašen je slavodobitnikom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a

Na temelju javnog natječaja kojeg je objavila Dubrovačko-neretvanska županija za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su dobitnici stipendisti Dubrovnik FestiWine Challenge 2017.

Dobitnici ovogodišnjeg FestiWine Challangea su nadarena kuharica Kristina Curić i mladi ambiciozni konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.


Fotoprilog


Tagovi

Dubrovnik FestiWine Trofeji Vina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.