Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 09.03.2015. 12:05

Dubrovnik FestiWine - ogledalo vinske kulture!

Drugi regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se od 20. do 26. travnja 2015. u atriju restorana Klarisa.

  • 177
  • 11
  • 0

Drugi regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se od 20. do 26. travnja 2015. u atriju restorana Klarisa. Vinskoj izložbi, kao središnjem dijelu Festivala, prethodit će nekoliko događanja: ocjenjivanje vina Dubrovnik FestiWine Trophy, sljubljivanje vina i stonske kamenice Blind Date, dubrovačka vinska setemana sa Wine Friendly objektima te kulturna događanja i radionice.

Festival predstavlja ključnu aktivnost IPA projekta "Mreža vinskog turizma - WiNe", čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija DUNEA, ujedno i organizator festivala.

Festival je prošle godine okupio više od 60 regionalnih vinara koji su imali priliku svoja vina predstaviti brojnim vinskim profesionalcima i posjetiteljima. Uspješnost vinara ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud. Kroz stručne radionice, pod nazivom Vino u turizmu, naši i inozemni stručnjaci prenijeli su svoja znanja i iskustva u cilju što uspješnijeg uključivanja vina u turističku i ugostiteljsku ponudu. Odrađene su i brojne Vinske radionice s vođenim vinokušnjama, a na završnoj večeri, koja je okupila sve sudionike festivala, proglašeni su najboljii vinari i kušana nagrađena vina.

Tijekom vinskog tjedna, održan je i bogati off program s umjetničkim izložbama, predavanjima na temu vina i vinogradarstva, izletima u dubrovačka vinogorja, a u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima služena je široka paleta dubrovačko-neretvanskih vina s pripadajućim jelima.

Cilj ovog festivala je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina prvenstveno među građanima i vinarima. Jer, iako se Hrvatska u svijetu prepoznaje kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna gospodarska aktivnost. O tome svjedoče i originalni spisi u Dubrovačkom arhivu gdje se vino, pa čak i pojedine sorte, spominju u državnim dokumentima Dubrovačke republike još od 14. stoljeća.


Tagovi

FestiWine Dubrovnik Dunea Regionalni vinari Vinska kultura Autohtona vina Blind Date Mreža vinskog turizma


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)