Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Craft pivo
  • 06.03.2021. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Dozvole li mjere, u Osijeku će se održati prvo ocjenjivanje craft piva

Prvo bi se ocjenjivanje zanatskog piva trebalo održati u sklopu manifestacije Osijek Craft Beer Festival, najavljuju iz HGK.

Foto: Depositphotos/kjekol
  • 263
  • 150
  • 0

HGK, Županijska komora Osijek ove će godine biti organizator prvog ocjenjivanja craft piva koje bi se, ako epidemiološke mjere to dozvole, trebalo održati u sklopu manifestacije Osijek Craft Beer Festival u svibnju, rekao je Osječkoj televiziji viši stručni suradnik u Odsjeku za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Igor Mikulić.

"Trend u proizvodnji u malim, zanatskim pivovarama sve je rašireniji. Imamo ih dosta na našem slavonskom području, a u Hrvatskoj ih je više od 80“, pojasnio je Mikulić.

Na natjecanje, navodi, moći će se prijaviti sve male, zanatske pivovare koje su registrirane i koje ovo piće proizvode za tržište. Također, Komora će svakoj poslati pojedinačno poziv da prijavi svoje uzorke.

Uzgoj pivarskog ječma najveći u Slavoniji

Osijek je itekako dobro i nadaleko poznat kao grad prvog hrvatskog piva, a u Slavoniji se uzgaja najviše pivarskog ječma u zemlji. Osijek craft beer festival do sada je održan četiri puta, prvi 2016. godine, a prošle godine otkazan je zbog epidemije koronavirusa.

Ovogodišnja će se manifestacija, ako je bude, objašnjava Mikulić, održati kroz nekoliko aktivnosti. Prvo je već spomenuto ocjenjivanje, drugo je znanstveno-stručni skup namijenjen malim pivarima te festival kojeg će organizirati partner tvrtka Gajba.

Craft pivo osvaja potrošače, proizvođači žele veći udjel na tržištu

"Više od 20 godina provodimo ovakva natjecanja i imamo dobra iskustva. Bitna je i suradnja sa znanstvenim institucijama jer nije poanta samo ocijeniti proizvod već i educirati proizvođače. Na kraju krajeva cilj nam je da ti isti imaju što kvalitetniji proizvod, marketinški dobro osmišljen“, naglasio je stručni suradnik.

Više o temi pogledajte u videu: 


Tagovi

HGK Igor Mikulić Craft pivo Ocjenjivanje Pivarski ječam Osijek craft beer festival


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?