Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alpe – Adria
  • 27.05.2021. 09:50
  • Varaždinska, Varaždin

Djevičansko bučino ulje Uljare Sinković šampion izložbe Alpe Adria

Ocjenjivački sud 3. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe - Adria, dodijelio je 22 zlatne, 104 srebrne i 23 brončane medalje. Inače, pristiglo je 168 uzoraka bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske.

Foto: Varaždinska županija
  • 440
  • 219
  • 0

Na prigodnoj svečanosti koja je održana u atriju Županijske palače u Varaždinu proglašen je šampion 3. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe - Adria. Najviše ocjene za kvalitetu u kategoriji djevičanskih bučinih ulja dobila je Uljara Sinković iz Bedekovčine u Krapinsko - zagorskoj županiji.

"Pristigli uzorci bili su na visokoj razini kvalitete, o čemu govori činjenica da nijedno ulje nije bilo diskvalificirano na temelju kemijskih parametara. Uz to su brojni kemijski parametri znatno bolji u odnosu na prošle godine, pri čemu se izdvaja onaj ukupnih nečistoća, na koji smo upozoravali proizvođače te ih educirali", naglasila je predsjednica ocjenjivačkog suda - Melita Makovec iz Bioinstituta Čakovec dodajući da se promjene doista vide, što potvrđuje da su sinergija struke i proizvođača te predani rad ključ uspjeha.

Ocjenjivački sud je, naime, ove godine dodijelio ukupno 22 zlatne medalje, 104 srebrne i 23 brončane medalje.

Na ovu jedinstvenu manifestaciju koju Varaždinska županija organizira zajedno sa Savezom Alpe – Adria i još 12 hrvatskih županija, ove je godine pristiglo 168 uzoraka bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Svako od njih bilo je podvrgnuto dosad najstrožem ocjenjivanju budući da je ove godine dodatno podignut bodovni prag, a time i ljestvica kvalitete.

Pristiglo je 168 uzoraka bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske (Foto: Varaždinska županija)

"Ovo je najveća specijalizirana izložba bučinih ulja u Europi, a ovi proizvodi su doista najbolji i najkvalitetniji. Čestitam šampionima, obitelji Sinković, osvajačima medalja i svima koji su sudjelovali na izložbi, a upućujem zahvalnost i svim županijama, jer su prepoznale vrijednost bučinog ulja i u velikoj mjeri pružile podršku svojim proizvođačima", istaknuo je Radimir Čačić, predsjednik Saveza Alpe – Adria i župan Varaždinske županije, koji je na svečanosti uručio nagradu i dvije tisuće eura Danijelu Sinkoviću, čije je ulje dobilo najviše ocjene za kvalitetu u kategoriji djevičanskih bučinih ulja, te zlatnu medalju u kategoriji hladno-prešanih bučinih ulja.

Ovogodišnjem šampionu međunarodne izložbe bučinih ulja Aple - Adria čestitao je i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, koja je 2011. bila jedna od tri županije koje su osnovale danas nacionalnu izložbu bučinih ulja.

Ulja iz svih kontinentalnih županija

Uz šampiona izložbe Alpe - Adria proglašeni su i najbolja na jubilarnoj, 10. izložbi bučinog ulja, na kojoj su bile zastupljene sve kontinentalne županije, od Međimurske do Vukovarsko-srijemske županije.

U kategoriji djevičanskih bučinih ulja zlatne medalje su osvojili: Uljara Sinković, Agro-Noršić, Darko Šipek, Matija Mesar, Andreja Petrović, Olajutő Szovetkezet iz Mađarske i Josip Žmegač.

U kategoriji hladno-prešanih bučinih ulja zlatne medalje su osvojili: OPG Liege, Učenička zadruga „Zdenček“, OPG Osrečak, Batha-Porta iz Mađarske, Ivica Cesar, Verica Zakojč, Uljara Sinković, Miran Kolarič iz Slovenije, Zlatko Vularić, Danijel Kunštović, Luka Ivoš, Vjekoslav Kopljar, Tomislav Kovač, Peter Balogh iz Mađarske i OPG Kukec.

Pogledajte i prigodan video o izložbi. 


Tagovi

Alpe Adria Bučino ulje Međunarodna izložba Šampion Uljara Sinković Danijel Sinković


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]