Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 22.04.2014. 09:00

Dani vina otoka Krka 2014.

Dani vina otoka Krka ove godine će se održati od 29. do 30. kolovoza u Vrbniku, koji je nadaleko poznat po Vrbničkoj žlahtini

  • 339
  • 23
  • 0

Dani vina otoka Krka ove godine slave 10-tu obljetnicu održavanja. Dani vina zamišljeni su kao manifestacija, koja se održava svake godine i to na način da, uz sedam vrbničkih i jednog s otoka Krka, svoja vina svake godine predstave i vinari iz neke druge županije. Ove godine će se održati od 29. do 30. kolovoza 2014.

Uz domaćine, krčke i posebno vrbničke vinare te proizvođače autohtonih proizvoda, svake godine predstavlja se i ponuda vina Kvarnera i ostalih hrvatskih krajeva. Uz gostovanja vinara, upoznavanje i izmjenu iskustava, stručna predavanja za vinare, održava se i izložba vinarske i vinogradarske opreme. Uz vinare, svoje su mjesto našli i ostali proizvođači autohtonih i eko proizvoda.

Za razliku od ostalih turističkih mjesta na otoku Krku, u Vrbnik dolaze pretežno domaći i strani izletnici, kako u individualnom tako i u organiziranom aranžmanu. Osim razgledavanja bogatstva kulturne baštine nezaobilazan je odlazak u jednu od mnogobrojnih konoba, gdje uz konzumaciju pršuta i sira mogu uživati i u dobroj kapljici, već nadaleko poznate i priznate, Vrbničke žlahtine.

Manifestacijom Dani vina nastoji se obogatiti turistička ponuda cijelog otoka Krka, pa i šire, izvornim hrvatskim proizvodima. Događaj se održava na dva glavna gradska trga, Trgu Škujici i Placi Vrbničkog statuta, gdje se za tu priliku postavlja 20-tak drvenih štandova. U suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom iz Rijeke svake se godine organiziraju stručna predavanja za vinare i vinogradare sa vrsnim predavačima te cjelodnevna prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo. Uz vina, proizvođači će prezentirati razne rakije, eko likere, maslinova ulja, med, ovčje, kozje i kravlje sireve, kao i brojne druge proizvode.


Tagovi

Dani vina Krk Vrbnik Predavanja Vrbnička žlahtina Vinarstvo Vinogradarstvo Maslinovo ulje Sir Med Rakija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.