Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani mladoga ulja u Trogiru
  • 10.12.2013. 10:50

Dani mladoga ulja u Trogiru

Trogirska maslinarska udruga upriličila dane mladoga ulja

  • 122
  • 10
  • 0

Za maslinare kaštelanskog, trogirskog i marinskog područja trogirska maslinarska udruga organizirala je Dane mladoga ulja 06.12. na blagdan Svetoga Nikole. Na toj manifestaciji pored izložbenog dijela izvršilo se i ocjenjivanje ponuđenih uzoraka ulja i podjela priznanja. Dane mladoga ulja uljepšali su članovi trogirske pčelarske udruge izložbom svojih proizvoda, školske zadruge su priredile razne dalmatinske delicije među kojima se posebno isticao poljički soparnik.

Tijekom razgovora organizatorom manifestacije, predsjednikom trogirske maslinarske udruge gospodinom Krešimirom Ivković on je kazao: Ovo je već peta godina kako organiziramo ovu manifestaciju koja postaje tradicionalna. Želja nam je da ovakvim i sličnim manifestacijama obogatimo i turističku ponudu kako bi se sezona produžila. Za to imamo sve pretpostavke. Pokušavamo animirati i našu lokalnu i županijsku vlast da potiče ovakve projekte po uzoru kako to rade u Istri. Svaku manifestaciju su podredili interesima turističke sezone i u tome imaju veliku uspjeh.

Postavlja se pitanje zašto mi u Dalmaciji koji imamo najbolje resurse i pogodnosti ne bismo to što više oplemenili i ponudili našim turistima, koji naprosto uživaju u našim delicijama i priredbama koje im upriličimo. Sve preduvjete imamo potrebno je samo malo više volje da to doista i realiziramo. No ako se u tu akciju ne uključe, Ministarstva poljoprivrede, turizma i gospodarstva, mi sami teško ćemo moći bilo što uraditi. Mediteranska kuhinja je itekako poznata i cijenjena, od dobre ribe, mediteranskog voća, maslinovog ulja do dalmatinskog vina . Ovo je naša šansa da razvijamo pored urbalnog turizma i ruralni(seoski) turizma, jer naši težaci mogu u mnogome pomoći da se turistička sezona produži tijekom cijele godine a to znači pored financijskog efekta i otvaranje radnih mjesta što nam je prioritetni zadatak. Vremena nema puno stoga treba što prije ovo shvatiti kao prioritetni zadatak kako bi se mogli priključiti zemljama u našem okruženju koje su se u tom pravcu daleko bolje organizirale.


Tagovi

Dani Mladoga Ulja Trogiru


Autor

Tomislav Drezga

Više [+]

Dugogodišnji suradnik brojnih časopisa kao što su: Nova Zemlja, Zadrugar, glasilo Zadružnog Saveza Dalmacije, Glas slavonije - Agro Glas, Gospodarski list, Nova zadruga. Novinarstvom se bavi od 1989. godine.