Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 14.01.2022. 12:00
  • Zadarska, Zadar

Dani masline 2022. ove godine uz natjecanje u dvije kategorije - dostavite uzorke

Ako se epidemiološka situacija popravi, svoje sudjelovanje najavljuju i maslinari iz susjednih zemalja Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Foto: Vedran Stapić (ilustracija)
  • 656
  • 50
  • 0

"Natjecateljski dio će se svakako održati, a sve ostalo ovisi od epidemiološke situacije", kaže predsjednik Organizacijskog odbora Benito Pucar najavljujući 24. Međunarodnu manifestaciju Dane masline 2022. koja će se ove godine održati 29. i 30. travnja u Zadru.

Ako se epidemiološka situacija popravi, svoje sudjelovanje najavljuju i maslinari iz susjednih zemalja Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Za ovogodišnju manifestaciju, poručuju organizatori, uzorke ulja potrebno je donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša.

Natjecanje u dvije kategorije

Nakon razgovora i dogovora s maslinarima i predstavnicima njihovih udruga, Pucar kaže da je dogovoreno da se na ovogodišnjoj manifestaciji natjecanje odvija u dvije kategorije i to u otvorena ulja te pakovine.

Za sudjelovanje na manifestaciji potrebno je donijeti ili poslati ukupno 2 x 0,5L maslinovog ulja, a rok za dostavu uzoraka 28. 02. 2022.

Kemijsku analizu (Peroksidni broj, SMK, K-brojeve) radit će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Svi zainteresirani maslinari mogu se dodatno informirati putem telefona, mobitela i e-maila.

Kontakti: Filip Erceg – 099/ 510 91 54, Matko Bačinić – 095/908 37 31 Zavod za javno zdravstvo Zadar:023/301 – 355, 300 – 856, e-mail: info@danimasline.com, bpucar@zjz-zadar.hr

Prijavnicu pronađite u dokumentu ispod teksta. 

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 200 kn po uzorku.

Edukativni i humanitarni karakter

Osim natjecateljskog, Dani masline imaju i edukativni te humanitarni karakter.

Programom su predviđeni stručni skupovi na kojima će eminentni stručnjaci prezentirati najnovija agrotehnička dostignuća u maslinarstvu i uljarstvu. U planu su i vođene degustacije maslinovih ulja s ciljem da potrošači nauče razlikovati dobro od lošeg ulja, najavljuju organizatori.

Humanitarni dio manifestacije, kao i dosadašnjih godina odvijao bi se u sklopu popularnog Maslinarskog marendina gdje za konzumaciju tradicionalnih jela i domaćih vina konzumenti daju dobrovoljne priloge za Opću bolnicu Zadar. Ulje preostalo nakon ocjenjivanja i vođenih degustacija donirat će se potrebitim štićenicima Doma sv. Frane u Zadru.

"Nadamo se da će se situacija s korona virusom popraviti kako bismo se mogli zajedno družiti i jedni od drugih učiti", poručuje Pucar.


Dokumenti


Tagovi

Dani masline Uzorci Maslinovo ulje Ocjenjivanje Manifestacija Benito Pucar Zadar


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]