• Manifestacija
  • 03.10.2014. 08:00

Dani jabuka - Požega 2014.

Dani jabuka izvrsna su prilika da se ukaže na važnost voćarstva u poljoprivredi, kao i na bogatsvo raznovrsnih sorata jabuka i voćnih prerađevina.

Foto: depositphotos.com
  • 622
  • 76
  • 0

Izložba jabuka i voćnih prerađevina, Dani jabuka – Požega 2014. održat će se 25. i 26. listopada u novom prostoru, Sportskoj dvorani Tehničke škole u Požegi, Ratarnička 1. Ove godine obilježit će 19. izdanje pa je za Požegu ovo postala već tradicionalna manifestacija.

Brojni zanimljivi i edukativni sadržaji i ove će godine popratiti Dane jabuka. Ovo je izvrsna prilika da se ukaže na važnost voćarstva u poljoprivredi, kao i na bogatsvo raznovrsnih sorata jabuka i voćnih prerađevina.

Vremenske neprilike koje su pogodovale razvoju brojnih bolesti voćarima su ove godine stvorile čitav niz problema, ali i dodatne financijske izdatke. Unatoč tako zahtjevnoj voćarskoj godini, Poljoprivredna savjetodavna služba Požeško-slavonske županije koja je i organizator ovog događanja, nada se velikom odazivu voćara i prerađivača voća. Na prošlogodišnjoj izložbi sudjelovalo je 60-ak izlagača iz Požeško slavonske ali i ostalih županija, a posjetitelji su imali priliku izabrati najbolje uređene štandove. Sa koktelima i sokovima od jabuke, posjetiteljima su se predstavili i učenici Poljoprivredno prehrambene i Obrtničke škole.

Svi zainteresirani izlagači za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima jabuka, mogu se prijaviti najkasnije do 07. listopada 2014. godine.

Foto: depositphotos.com; aaron007


Tagovi

Dani jabuka Važnost voćarstva Sorte jabuka Voćari Prerađivači voća Poljoprivreda Voćne prerađevine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi