Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani gljiva
  • 30.10.2013. 14:13

Dani gljiva u Brtonigli

Dani gljiva održavaju se od 2. do 3. 11. u Brtonigli

Foto: freepik.com
  • 262
  • 11
  • 0

Po završetku uspješne sezone branja gljiva, i ove će se godine u Brtonigli održati manifestacija posvećena šumskoj jesenskoj deliciji - gljivi. Već tradicionalnu gljivarijadu “Dani gljiva” organizira Društvo gljivara Bujštine Boletus” - podružnica Brtonigla, u suradnji s TZO Brtonigla i Općinom Brtonigla.

U cilju boljeg upoznavanja sa svijetom gljiva i podizanja svijesti o važnosti čuvanja, pravilnog branja i prepoznavanja brojnih gljivarskih vrsta te značenju gljiva, posebice u prehrambenom smislu, održat će se zanimljive i edukativne radionice i predavanja.

Susret gljivara Bujštine, Istre, Hrvatske te gostiju iz Slovenije i Italije bit će posvećen bogatoj i atraktivnoj izložbi mnogobrojnih primjeraka gljiva, natjecanju u branju gljiva te proglašenju ovogodišnjih pobjednika. Marljivo i stručno branje gljiva rezultirat će degustacijom jela pripremljenih na bazi ovog jesenskog ploda uz sljubljivanje vrhunskiha vina renomiranih lokalnih vinara. Za najmlađe će biti priređen zaseban dječji kutak pod nazivom “Čarobni svijet gljiva”, prepun zanimljivosti i zabavnih aktivnosti.

Foto: freepik.com


Tagovi

Gljive Radionice Predavanja Brtonigla Manifestacija