Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turistička zajednica grada Vukovara
  • 29.04.2017. 17:30

Cvjetni festival okupio Vukovarce i ljubitelje bilja

Turistička zajednica grada Vukovara organizirala je Sajam cvijeća koji se održava od 28. do 30. travnja 2017.

  • 1.623
  • 148
  • 0

Turistička zajednica grada Vukovara organizirala je 7. Sajam cvijeća koji se održava od 28. do 30. travnja 2017. godine, a paralelno s njim se održava Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) gdje će biti 29.000 mladih iz cijele Hrvatske.

Na otvorenju je predstavljen prigodan program gdje su sudjelovala djeca dječjeg vrtića Vukovar 1 i proveden je obilazak izlagača koji je vodila Ljiljana-Pavešković Burazer. Povodom sajma razgovarali smo sa Jasnom Babić koja je direktorica Turističkog ureda turističke zajednice grada Vukovara.

Sve je puno boja i miriše na cvijeće te razne slastice

Koliko dugo se u Vukovaru održava ova manifestacija?

Turistička zajednica već unazad desetak godina organizira Festival cvijeća u suradnji sa gradom Vukovarom. Sajam se odvija u središtu grada Vukovara na platou ispred Radničkog doma i otvoren je od 10 do 19 sati. Odabrali smo travanj za vrijeme održavanje sajma, jer je to polovina proljeća, i zašto ne nazvali ga Festival cvijeća. Sve je puno boja i miriše na cvijeće te razne slastice.

Imamo 28 različitih izlagača iz svih županija

Tko su ovogodišnji sudionici festivala?

Ove godine imamo 28 izlagača iz svih županija među kojima nisu sve cvjećari. Otkada smo mi preuzeli organizaciju naša želja je bila da damo prednost cvjećarima, no to je teško izvedivo. Ne možemo zanemariti ostale proizvođače i izlagače za koje nam je drago da postoji interes, a to su uglavnom proizvođači autohtonih proizvoda od meda do medenjaka i sapuna na prirodnoj bazi. Prema tome prisutno je sve što ima veze sa ljekovitim biljem i cvijećem te su nam ovdje svi dobrodošli.

Slama kao inspiracija, izrada medenjaka i kreativna radionica

Kakav program nam nudite ove godine?

Ujutro će biti predstava za djecu koja su ekološki osviještena pod nazivom Eko - Eka manekenka. Nakon toga će djeca s tetama iz Udruge odgajatelja Vukovarsko-srijemske županije saditi svoje cvjetiće koje mogu ponijeti kući. Oko 12 h počinje radionica Slama kao inspiracija radionica izrade predmeta od slame koju vodi Nikola Faller te ćemo sutra iznijeti skulpture golubice i vodotornja koje nam je napravio. Sutra će biti i radionica izrade medenjaka. U nedjelju od 10 h do 13 h će biti kreativna radionica iznenađenja Očekujući neočekivano koju će voditi mlada Matea Bijelonjić koja radi face painting, a i radi izrade raznih cvjetova za priču o cvijeću.

Susret hrvatske katoličke mladeži

Što bi voljeti da se još poboljša?

Ljudima smo uvijek na usluzi i mi smo njima servis i zato uvijek netko od nas iz Turističke zajednice ovdje treba biti prisutan. Moja je želja da imamo malo veći prostor gdje bi mogli napraviti poziv cvjećarima da urede jedan dio kao izložbeni prostor. Prošle godine smo imali gastro show cvijeće kao inspiracija. S obzirom da smo na više strana, a i ove godine će biti Susret hrvatske katoličke mladeži te će biti velika gužva, pa smo malo smanjili prostor sajma. Kada se otvori naša nova tržnica imat ćemo na mjestu stare tržnice ćemo prostor za sajmove.

Simbol sajma Cvjetna alka

Koji je simbol ovogodišnjeg sajma cvijeća?

Uveli smo običaj da svake godine na početku trga stavimo neki simbol Vukovara i da ga lijepo ukrasimo cvijećem i da na taj način najavimo početak festivala cvijeća. Jedne godine je bila Guliverova cipela, a prošle godine je bila čiklja Ove godine u sklopu sajma je simbol Cvjetna alka. Budući da će se uskoro održati svečana Sinjska alka u Vukovaru mi smo napravili metalnu konstrukciju alke i uresili je cvijećem tako da će se svaki posjetitelj moći uslikati ispred alke u slučaju da neće biti u mogućnosti prisustvovati svečanom održavanju alke 6. svibnja, a umjetnik Nikola Faller će također donijeti konjanika i alkara od slame.


Fotoprilog


Tagovi

Turistička zajednica grada Vukovara Sajam cvijeća Susret hrvatske katoličke mladeži Festival Cvjetna alka


Autorica

Helena Mašaberg

Više [+]

Helena je diplomirani agronom (studij bilinogojstva smjer - zaštita bilja), a hobi joj je pisanje dobrih priča!