Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroAgro
  • 11.10.2019. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

CroAgro vraća poljoprivredno sajmovanje u glavni grad, bira se i hrvatski traktor godine

Gospodarski je list u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom odlučio obnoviti tradiciju poljoprivrednog sajmovanja u glavnom gradu Hrvatske.

Foto: Zagrebački velesajam/zv.hr (ilustracija)
  • 656
  • 61
  • 0

Poljoprivredni sajam vraća se u glavni grad. Naime, Gospodarski je list u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom odlučio obnoviti tradiciju poljoprivrednog sajmovanja u glavnom gradu Hrvatske i od 05. do 08. prosinca 2019., organizirati CroAgro – sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, na prostoru Zagrebačkog velesajma. 

"Na CROAGRO sajmu bit će više od 150 tvrtki - izlagača koje pokrivaju kompletnu poljoprivrednu proizvodnju. Ovaj sajam ima puno prednosti kao što su izlagački prostor veličine 20 000 m2 grijanih paviljona, uređen parking koji će biti besplatan za posjetitelje sajma.

Sajam se održava doba godine kada poljoprivreda miruje i idealno je vrijeme za ugovaranje nove poljoprivredne sezone te druženje s poslovnim partnerima u blagdanskom okruženju, razne promotivne ponude i noviteti pa su tako tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka koji će jedino prije CROAGRO sajma premijerno biti prikazani na sajmu Agritehnica u Hanoveru, a zatim u Zagrebu.
Isto tako, sajam će imati bogat programski sadržaj raspoređen na četiri tematska dana. Dan stočarstva, dani biljne proizvodnje i dan mehanizacije.

U tim danima održat će se razna ocijenjivanja, stručni skup za proizvođače povrća, međunarodna konferencija OPG-ova i dva vrlo poticajna i popularna izbora. Izbor za najboljeg proizvođača u sektoru svinjogojstva, mljekarstva, ratarstva i povrća za preradu te Izbor za hrvatski traktor godine", najavljuju organizatori. 

U sklopu sajma održat će se i eno-gastro festival sa širokom ponudom vina i raznih gastro delicija. U sklopu sajma održat će se i Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera. Ocjenjivanje koje će se održati 7. prosinca, organizira Gospodarski list u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakulteom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. 


Tagovi

CroAgro Sajam Izbor traktora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).