Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 14.08.2008.

Brač - Otok ekoloških maslinara

  • 1.332
  • 63
  • 0

U nazočnosti preko trideset budućih ekoloških maslinara održana osnivačka skupština Udruge ekoloških maslinara Brača, prva takve vrste u hrvatskoj, na čijem su osnivanju učestvovali predstavnici domaćih i međunarodnih institucija.
Cilj je Udruge probuditi svijest bračkih maslinara, koji inače proizvode visoko kvalitetno maslinovo ulje, da se uključe u sveopći svjetski koncept održivog ruralnog razvoja maslinarske proizvodnje. Ekološki, ili kako ga još zovu prirodan, biološki, čisti ili organski način uzgoja je uzgoj koji masline hrani i štiti na prirodan način bez korištenja mineralnih gnojiva i kemijskih preparata, a tako proizvedeno ulje je zdravije i skuplje od običnog.
Brač kao otok je područje ekstenzivnog uzgoja maslina, to je prirodno nacionalno bogatstvo, kako su istakli članovi inicijativnog odbora, stoga smo i obvezni održati ovaj gospodarski aspekt kao dio čiste prirode. Na skupštini su svi nazočni dobili na poklon knjigu «Ekološki uzgoj maslina», kao početnicu u svom radu na novi način.
Za predsjednika Udruge izabran je Sinaj Bulimbašić, upravni odbor od 7 članova i nadzorni odbor od tri člana, koji će u najskorije vrijeme pristupiti registraciji Udruge i započeti s edukacijom članova, ali i ostalih zainteresiranih maslinara. Za sada Udruga broji 62 člana koji su potpisali pristupnicu i na taj način postali osnivači Udruge, no «vrata» su otvorena svim bračkim maslinarima koji žele uzgajati masline i proizvoditi ulje na ekološki način.
Kontakt mob za nove članove je: 099/3370-416.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe