Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki dani bioetike
  • 02.08.2017. 13:30

Bioetika i okoliš - otvara li CETA vrata za GMO?

Konferencija "Bioetika i okoliš – otvara li CETA vrata za GMO" i promocija Osječkih dana bioetike održat će se u Osijeku 7. i 8. studenoga.

Foto: Bigstockhoto/wellphoto
  • 673
  • 40
  • 0

Centar za integrativnu bioetiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne aktivnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji sa Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Hrvatskim bioetičkim društvom, Press centrom za okoliš Hrvatske i "Grassroots fondation" iz Njemačke pozivaju Vas na prijavu sudjelovanja na konferenciji "Bioetika i okoliš - otvara li CETA vrata za GMO" i promociji Osječkih dana bioetike 7. i 8. 11. 2017.

"Hrvatska je treća zemlja članica EU koja je potpisala kontroverzni trgovinski sporazum između Kanade i EU, poznat kao CETA. Na konferenciji će se sa razlogom diskutirati o tome otvara li CETA vrata za GMO, obzirom da kanadski zakoni o poljoprivrednoj proizvodnji i genetskoj manipulaciji nisu kompatibilni propisima EU. Neupitno je da će neoznačeni kanadski genetski modificirani poljoprivredni proizvodi uskoro biti na hrvatskom i balkanskom tržištu", stoji u pozivu

Posebnu zabrinutost, kažu organizatori, izazivaju podaci i rezultati istraživanja o štetnom djelovanju ključnog sastojka GMO proizvoda - herbicida na bazi glifosata.

Konferenciji i promociji Osječkih dana bioetike svoj će doprinos dati iskusni stručnjaci, aktivisti, novinari i novinarke iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Španjolske, Indije, a koji slične teme prate dugi niz godina.

Konferencija je otvorenog tipa za javnost, kombinirana od plenarnog dijela i panela, okruglog stola s mogućnošću poster prezentacija. Službeni jezik konferencije je hrvatski, uz mogućnost osobnih prevoditelja na engleski jezik. Program konferencije i Osječkih dana bioetike bit će dostupan nakon 15. 09. 2017. na web stranici organizatora.

Za dodatne informacije koristite kontakte: doc.dr.sc. Ivica Kelam, predsjednik organizacijskog odbora Konferencije i Osječkih dana bioetike, kontakt: ikelam@foozos.hr, +385(0)914943775, -Ljiljanka Mitoš Svoboda, glavna tajnica Konferencije i Osječkih dana bioetike, kontakt: ljiljankam@gmail.com.

Foto: Bigstockhoto/wellphoto


Tagovi

GMO Bioettika CETA Konferencija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).