Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čvarakfest
  • 28.11.2014. 09:00

Baranja priprema Zimski vašar i Čvarakfest

I ovogodišnji Čvarakfest održat će se u sklopu Zimskog vašara u Baranji 13. prosinca 2014. godine na Karanačkoj poljani.

  • 194
  • 14
  • 0

U Baranji će se, na radost svih posjetitelja, 13. prosinca 2014. godine održati još jedan, već tradicionalni Zimski vašar u sklopu kojega će se, u organizaciji Baranjske kuće održati dobro poznati Čvarakfest. Brojni ljubitelji ove gastromanifestacije već su rezervirali svoje mjesto u Baranji kako bi popratili natjecanje u izradi čvaraka.

Organizatori očekuju namjanje deset natjecatelja koji sa sobom trebaju ponijeti kotlenku, kazan i mast za topljenje. Osim domaćih OPG-ova iz Karanca i Kneževih vinograda, u ovom zanimljivom izazovu snage će odmjeriti i dalmatinski "majstori čvaraka" pa će posjetitelji kojih je svake godine sve više, imati priliku uživati u bogatoj ponudi ove tradicionalne delicije koja se nekada služila kao "seljačka hrana". Osim toga Zimski će vašar posjetiteljima prezentirati bogatsvo ponude domaćih autohtonih proizvoda, od rakija, vina, meda, raznih kolača i pita do rukotvorina.

Čvarakfest će se održati na karanačkoj poljani, a početak je predviđen za 10 sati. Za tri najbolje plasirana majstora čvaraka predviđene su i nagrade. Osim ove hvalevrijedne manifestacije koja promovira baranjske običaje, prehrambene navike, i općenito način života ovoga kraja, Baranja ove zime priprema još mnoštvo događanja. Stoga, svakako ove zime posjetite Baranju i uživajte u skladu prirode i čovjeka.


Tagovi

Baranja Čvarakfest Zimski vašar Tradicionalne delicije Autohtoni proizvodi Karanačka poljana Vino Rakija Rukotvorine Majstori čvaraka

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]