Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba simentalskog goveda
  • 20.06.2016. 13:30

Bačanijeva Lea najbolja hrvatska simentalka!

Šampionkom izložbe proglašena je krava Lea, uzgajivača Mirka Bačanija iz Rumenjaka!

Foto: budabar/bigstockphoto.com
  • 1.877
  • 88
  • 0

U Svetom Ivanu Žabnu pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede organizirana je 7. izložba simentalskog goveda. Organizatori su Hrvatska poljoprivredna agencija, općina Sveti Ivan Žabno i Udruga uzgajatelja simentalskog goveda Sveti Ivan Žabno.

Na početku izložbe, prisutne su pozdravili načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.

Simentalki Lei obitelji Bačani šampionsko grlo

Šampionkom izložbe proglašena je krava Lea, uzgajivača Mirka Bačanija iz Rumenjaka (Sveti Petar Čvrstec), koja je najbolje ocijenjena i u kategoriji ostalih krava. Treba spomenuti da je kravu predvodio Mirkov sin Dejan Bačani, mladi i vrsni uzgajivač simentalskog, ali i holstein goveda.

Tugomir Majdak

Na izložbi su mogle vidjeti steone junice, prvotelke i ostale krave uzgajivača s područja Svetog Ivana Žabna u kojemu je davne 1908. godine utemeljena najstarija Marvogojska udruga u Hrvatskoj.

Trebamo podupirati govedarsku proizvodnju

"Vrhunska grla uzornih OPG-a kao plod stogodišnjeg selekcijskog rada u ovoj općini te mladi i najmlađi uzgajivači temelj su buduće govedarske proizvodnje koju trebamo učinkovitije mjerama i programima podupirati", izjavio je zamjenik ministra Tugomir Majdak.

Šampionskoj kravi šampionsko zvono ovjesio je zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak. U kolekciji prvotelki pobijedila je krava Limuzina, uzgajivača Ivana Carevića iz Cepidlaka, druga je bila krava Gita, uzgajivača Nikole Mihajlica iz Brezovljana, dok je treće mjesto pripalo kravi Dorotei, uzgajivača Dragutina Bešteka iz Kuštana.

Kod steonih junica pobijedila je Azra, uzgajivača Nikole Mihajlica iz Brezovljana, druga je bila Maza, uzgajivača Željka Piškorića iz Treme Osuđevo, a treća je bila Luna, uzgajivača Srećka Gidića iz Brezovljana.

Najbolja grla na jednom mjestu

U kolekciji ostalih krava pobijedila je već spomenuta krava Lea, uzgajivača Mirka Bačanija iz Rumenjaka, druga je bila krava Sila, uzgajivača Ivice Ferenčine iz Svetog Petra Čvrsteca, a treće mjesto pripalo je kravi Sudurki, uzgajivača Dragutina Bešteka iz Kuštana.

Ukupno je predvedeno 24 grla, a predstavljena je i krava Lula, uzgajivača Ivana Carevića iz Cepidlaka koja je proizvela u devet laktacija 72227,7 kg mlijeka, predstavljena je i ženska linija po kravi Luli.

Na "Bambino" kupu predstavili su se i mladi uzgajivači, a medalje su primili: Lana i Ema Baričević, Petra Koceban, Sebastijan Severović, Leonardo Severović, Ivan Markovec, Ema Krušić, Valentina Brestak, Luka Mihajlic, Karlo Mihajlic, Borna Beštek-Smajilović, Sara Dolački, Leonarda Dolački, Dorotea Ferenčina i Teo Matijašić.

Foto: budabar/bigstockphoto.com


Tagovi

Hrvatska poljoprivredna agencija Tugomir Majdak Mirko Bačani


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/