Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studijski posjet
  • 22.08.2015. 14:00

Austrijski agronomi prenijeli iskustva HR farmerima!

Cilj je bio prenijeti iskustva slavonskim proizvođačima. U Austriji je puno mladih koji se nakon obrazovanja vraćaju na svoja gospodarstva i nastavljaju se baviti poljoprivredom.

  • 131
  • 6
  • 0

Kako bi se upoznali s hrvatskom poljoprivredom, u Požeško-slavonskoj županiji boravili su studenti Agronomskog fakulteta iz Beča. Mladi Austrijanci posjetili su obiteljska gospodarstva koja se bave proizvodnjom mlijeka, kulena, bučinog ulja i raznih ratarskih kultura.

"Vidi se da Hrvatska malo kasni za Austrijom, ali imate mnogo poljoprivrednika, udruga i aktivnih donosioca promjena koji žele unaprijediti proizvodnju i ujediniti poljoprivrednike", kaže student Lukas Streissenberger. Cilj je bio prenijeti iskustva slavonskim proizvođačima. U Austriji je puno mladih koji se nakon obrazovanja vraćaju na svoja gospodarstva i nastavljaju se baviti poljoprivredom.

"Nije lako uspoređivati austrijsku i hrvatsku poljoprivredu. Poljoprivrednici u Austriji imaju političku snagu, vlasnički odnosi su drugačiji, ide se u susret proizvođačima i puno im je više olakšano, iako nisu ništa drugačiji od hrvatskog seljaka. Austrijanci žive u organiziranoj zemlji", smatra Miroslav Kovač, tajnik Udruge Život, koja je ovaj susret i organizirala.


Tagovi

Austrijski studenti Poljoprivrednici Mlijeko Kulen Bučino ulje Ratarske kulture Austrijska iskustva Požeški kraj Obiteljska gospodarstva Vlasnički odnosi Zemlja Uređena zemlja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner