Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 22.12.2022. 12:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuheljske Toplice

Agrokonferencija BASF-a u fokus stavila distributere sredstava za zaštitu bilja

Tvrtka BASF u ova turbulentna vremena za zaštitu bilja kada "ispadaju" s tržišta određene aktivne tvari "pomlađuje" svoj portfolio, čulo se na održanoj Agrokonferenciji.

Foto: BASF
  • 847
  • 124
  • 0

Na drugoj Agrokonferenciji tvrtka BASF je okupila ključne distributere odnosno njihove poslovne partnere na hrvatskom tržištu. Bila je to, kažu, drugačija organizacija nego inače jer su u fokusu bili upravo oni, a ne farmeri kao što je to bilo prijašnjih godina.

"Distributeri su most između nas i krajnjih kupaca-farmera jer oni prenose informacije i upućuju proizvođače u pravi odabir sredstava za zaštitu bilja kao i termina njihove aplikacije na polju", izjavila je Alma Udovčić menadžerica za ratarske usjeve iz spomenute tvrtke navodeći da je cilj ostvarenje što boljih proizvodnih rezultata dobivanjem viših prinosa i veće kvalitete proizvoda.

Bitno im je savjetovanje kupaca

"Ono što povezuje BASF s distributerima i poddistributerima jest činjenica da svi imamo istog kupca", napomenula je rekavši da se on u cilju dobivanja prave informacije i savjeta obraća kako BASF-u tako i distributeru, kako bi dobili jednostavnija, bolja i sigurnija rješenja u zaštiti bilja.

Distributerima prezentirane informacije onakve kako ih BASF daje farmerima

"Upravo stoga mi smo, vodeći se brigom za krajnjeg kupca na ovoj Agrokonferenciji prezentirali informacije onakve kako ih mi dajemo farmerima, a kakve trebaju iste dobiti i od naših distributera", kaže Udovčić.

Često se, napominje, proizvođači obraćaju njima pa "apotekaru" u poljotrgovini za dobivanje savjeta stoga žele da ta informacija bude jednaka te da svaki korisnik njihovih proizvoda bude što zadovoljniji i osjeti da im se može s punim povjerenjem obratiti.

Paleta novih sredstava zaštite bilja

Predstavili su i ključne proizvode iz svoje palete, a Udovčić je istaknula premijerno predstavljanje novog fungicida na bazi Revysol® aktivne tvari - Revyona®.

"Unazad dvije godine uveli smo Revysol® u segment žitarica, sad je vrijeme da Revylucija krene dalje i da ju uvedemo i u segment vinogradarstva i voćarstva", kazala je.

Naime, Revyona® predstavlja novi triazol u borbi protiv pepelnice vinove loze, ali i širokog spektra bolesti jabuke i kruške te koštičavog voća. Odlikuje se izvrsnim djelovanjem čak i kod prisutne rezistencije, a osobito je značajna pouzdanost u različitim vremenskim uvjetima.

BASF predstavio nove preparate i tehnologiju zaštite žitarica

"Ovom Agrokonferencijom sa zadovoljstvom mogu reći da smo ispunili naš cilj da upoznamo naše distributere s najnovijim informacijama koje će upravo njima omogućiti da na kvalitetniji i sadržajniji način mogu proizvode prezentirati i preporučivati krajnjem kupcu koji od njih traži rješenja tj. preporuku za ostvarenje visokih prinosa u proizvodnji", poručuje Udovčić.

"Pomlađuju" svoju ponudu

Kako kaže, BASF uistinu ima tu privilegiju da u ova turbulentna vremena za zaštitu bilja kada "ispadaju" s tržišta određene aktivne tvari, oni svoj portfolio "pomlađuju" te sada imaju proizvode s kojima mogu graditi budućnost.

"To potvrđuje sljedeći podaci: 2021. smo uveli Revystar® Flex, 2022. Revycare, a 2023. idemo s fungicidom Revyona®", kaže Udovčić rekavši da je velika vrijednost da svake godine imaju neki novi proizvod koji mogu ponuditi na tržištu.

Nadalje, Priaxor® EC je SDHI fungicid za zaštitu žitarica od bolesti koji je u svega nekoliko godina postao prvi izbor hrvatskih proizvođača pšenice i ječma. "Atraktivna cijena, ali i visoka učinkovitost te pozitivan učinak na fiziologiju biljke najvažnije su značajke zbog kojih proizvođači ne sumnjaju u povrat svoje investicije", ističe Udovčić. "Zahvaljujući jedinstvenoj sposobnosti da zaštiti novi porast ovo sredstvo će zaštititi za prinos najvažniji list zastavicu čak i ako je primjenjen nešto ranije", dodaje.

Predstavljeni su fungicidi nove generacije

Kaže i kako je Revystar® Flex idealan fungicid za prvi tretman pšenice. "Zahvaljujući prednostima aktivne tvari Revysol®, pokriva širok spektar ranoproljetnih bolesti i pri tome djeluje i na niskim temperaturama i kiša ga ne ispire", pojasnila je.

Prema njezinim riječima fungicid Revycare® je također na bazi Revysol® aktivne tvari, čije značajke naviše dolaze do izražaja upravo u tretmanu na početku cvatnje kada je osim klasa potrebno kvalitetno zaštititi i list zastavicu. Zahvaljujući kurativnom ali i dugotrajnom djelovanju idealno je rješenje za posljednji tretman u pšenici.

Herbicid oštar za korove, nježan za soju

Inače, BASF je kompanija koja nudi kompletnu tehnologiju za zaštitu soje od korova. Različiti mehanizmi djelovanja, osnovni i korektivni tretmani, od herbicida Frontier® pa sve do herbicida Corum® i Focus® Ultra omogućuju proizvođačima ne samo sigurnu nego i održivu zaštitu koja ima za cilj i spriječiti pojavu i razvoj rezistencije.

Proizvod ne čine samo aktivne tvari nego i različiti koformulanti i formulacija koja kada je u pitanju Corum® čini značajnu razliku. Naime, on je specijalno dizajniran za soju kako bi bio oštar za korove, a nježan za ovu uljaricu. 


Fotoprilog


Tagovi

BASF Agrokonferencija Alma Udovčić Distributeri Zaštitna sredstva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.