Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 24.07.2013.

8. Dani Sunca u Zadru

Dani sunca održat će se 22. srpnja do 4. kolovoza na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) u Zadru

  • 367
  • 16
  • 0

"Dani sunca", 28. po redu sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira u organizaciji udruge "Eko-Zadar" održat će se od 22. srpnja do 4. kolovoza 2013. na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) u Zadru. Na četrnaestodnevnom sajmu predstaviti će se ukupno 13 proizvođača iz deset županija.

Iz Zadarske županije na sajmu sudjeluju OPG Drago Drmić iz Zadra s domaćim likerima, džemovima, začinima, prirodnom kozmetikom i slasticama, OPG Mladen Jezidžić, također iz Zadra, s medom i pčelinjim proizvodima i OPG Marija Kuljeric s prirodnom kozmetikom "Miris Silbe"; kremama i melemima od ljekovitog bilja s otoka Silbe. Iz Primorsko-goranske županije na "Dane sunca" stiže Socijalna zadruga Put iz Rijeke čiji su sirupi od samoniklog ljekovitog bilja, te voća i povrća, kao i džemovi i pekmezi nastali u sklopu programa radne terapije kojoj je svrha resocijalizacija marginaliziranih osoba; nezaposlenih, osoba s invaliditetom i posebnim potrebama, bivših ovisnika i beskućnika.

Iz Grada Zagreba s proizvodima na bazi lavande dolazi OPG Štefančić, a s medom, proizvodima od meda, voćnim rakijama i likerima OPG Marjanović. Ručno izrađenu obuću od prirodnih materijala ponudit će Šik cipele d.o.o. iz Kloštar-Ivanića u Zagrebačkoj županiji, dok se obrt Mecena iz Ivanca u Varaždinskoj županiji predstavlja tradicijskim posuđem i suvenirima izrađenim na lončarskom kolu. Iz Osječko-baranjske županije, iz Darde, s nakitom od koštica i recikliranog materijala iz prirode stiže Domaća radinost Vranješ.

Desertno voćno vino i likere od voća iz vlastitog voćnjaka donosi bjelovarski OPG Vjekoslav Škudar. Voćne rakije i likeri stižu i iz Sisačko-moslovačke i Šibensko-kninske županije jer će se na sajmu naći i OPG Vicencinović-Hergouth iz Gornje Gračenice, kao i OPG Aralica iz Šibenika koji donosi i proizvode od maslina i višnje maraške temeljem kojih je i uvršten u popis ekoloških proizvođača. S medom, peludi, propolisom i voskom iz ekološke proizvodnje na "Dane sunca" siže i EKO OPG Brnardić iz Duge Rese u Karlovačkoj županiji.

Tijekom svih 14 sajmenih dana biti će moguće pronaći proizvode OPG-a Aralica, OPG-a Štefančić, OPG-a Drago Drmić, Socijalne zadruge Put, OPG-a Vicencinović-Hergouth, obrta Mecena, Šik cipela. i Domaće radinosti Vranješ. Proizvode EKO OPG-a Brnardić i OPG-a Marija Kuljerić valja potražiti između 22. i 28. srpnja, a one OPG-a Mladen Jezidžić, OPG-a Vjekoslav Škudar i OPG-a Marjanović od 29. srpnja do 4. kolovoza. Ova tri obiteljska gospodarstva na sajmu „Dani sunca“ sudjeluju prvi put.

Radno vrijeme sajma je svakim danom od 8 do 23 sata.

Sajam „Dani sunca“ održava se uz potporu UO za poljoprivredu i razvitak otoka Grada Zadra i UO za poljoprivredu Zadarske županije. Sponzori sajma su HGK - Županijska komora Zadar (2.000 HRK) i Hoteli Zadar d.d. (protuvrijednost 1.250 HRK). Medijski pokrovitelj je EkoMreža.org.


Tagovi

Dani Sunca Zadar OPG Zdrava hrana

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]