Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomuski sejem
  • 25.08.2014. 18:40

52. AGRA otvorila vrata brojnim posjetiteljima

Ovogodišnja AGRA na 68.300 kvadrata predstavlja 1.750 izlagača iz 29 država

  • 615
  • 100
  • 0

U subotu 23. kolovoza 2014. predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, u društvu visokih dužnosnika iz brojnih država, među kojima se našao i naš ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, otvorio je 52. međunarodni poljoprivredni sajam AGRA u Gornjoj Radgoni.

I ove je godine vrijedan tim Pomuskog sajma organizirao regionalno značajnu manifestaciju koju rado posjećuju brojni posjetitelji iz okolnih zemalja. A imaju i zašto. Na sajmu na čak 68.300 metara kvadratnih izlaže 1.750 izlagača iz 29 različitih država, što im daje pravo da mogu reći da je uistinu međunarodni.

Odličan geografski položaj Gornje Radgone osigurava iz godine u godinu veliki broj posjetitelja iz susjedne Austrije, Mađarske i Hrvatske koji su opkolili izlagače bez obzira na promjenjivo vrijeme.

Velika ponuda poljoprivredne mehanizacije dominira sajmom, ali tu se može naći doslovno za svakoga ponešto. Za razliku od Hrvatske, osjeti se da je tržište dinamičnije i da su domaća gospodarstva odlučnija u investiranju, što prodavateljima osigurava zadovoljstvo izlaganja na sajmu.

Ovogodišnja Agra ponudila je i permakulturni vrt prema biodinamičkim metodama, koji je privukao pažnju brojnih posjetitelja.

Raduje vidjeti kako ovaj sajam iz godine u godinu podiže ljestvicu ambicija te i u ovim zahjetvnim vremenima uspjeva održati visoku razinu na zadovoljstvo svih; izlagača, posjetitelja i samih organizatora.

Hrvatski izlagači na sajmu

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorila su se i vrata tog velikog tržišta koje sudjelovanjem na ovom sajmu pokušava iskoristiti i sve veći broj hrvatskih poduzetnika. Tako smo na sajmu mogli vidjeti neke od hrvatskih izlagača, a Petrokemija, Leško, Arosa Grande, OPG Sokić, Megametal samo su neki od njih.

Posjetite sajam AGRA

Sajam AGRA otvoren je od subote 23. do četvrtka 28. kolovoza 2014. od 9:00 do 19:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 7€ u kojoj je uključen i parking. Za obiteljske posjete postoje i različiti popusti, kao i za starije osobe te učenike i studente.


Fotoprilog


Tagovi

Agra Pomurski sejem Gornja Radgona Janez Erjavec Borut Pahor Tihomir Jakovina Leško Petrokemija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]