Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Škraping Tkon 2014.
  • 26.01.2014. 16:30

5. Sajam otočnih proizvoda - Tkon

Namaz od grejpa, grožđada i đžem od rogača samo su mali dio ponude ovogodišnjeg, petog po redu, Sajma otočnih proizvoda

  • 352
  • 22
  • 0

Ovogodišnji 5. Sajam otočnih proizvoda održat će se 8. i 9. ožujka 2014. godine u Tkonu na Mulu u sklopu manifestacije Škraping Tkon 2014. Cilj sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te poticanje brendiranja otočnih proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. godine.

Bogata ponuda sajma i ove godine će uključivati brojne domaće proizvode i rukotvorine, od maslinovog ulja, inćuna, vina, likera, rakija, marmelada, suhih smokava, suvenira od školjaka, pa sve do proizvoda na bazi ljekovitog bilja. Za sve izlagače nastup na sajmu je besplatan. Iz ponude ovogodišnjeg sajma izdvajamo:

  • Namaz od grejpa, koji će posjetiteljima sajma, između ostalih proizvoda, ponuditi OPG Lavanda, Berislava Ćurčin iz Starigrada na Hvaru
  • Grožđadu - bezalkoholno biće OPG-a Šimuna Marasovića sa Visa te
  • Džem od rogača koji proizvodi Udruga Šoltanski trudi sa Šolte

Za sve one koji ne znaju, Škraping Tkon je adrenalinska utrka, koja uključuje trčanje i brzo hodanje po britkim i strmoglavim obalnim stijenama. Škraping je vrlo zahtjevna disciplina, naporna je i traži veliki oprez, treba se uvlačiti u gudure, provlačiti kroz makiju, zaobilaziti ponore, svladavati britko stijenje, naći lokalne puteljke i sve to kroz najteže rute koje će im izabrati i označiti organizatori utrke. Prilikom utrke natjecatelji prolaze pored atraktivnih lokaliteta na području Općine Tkon i otoka Pašmana te na taj način sportski sadržaj utrke dobiva turističku primjesu u smislu upoznavanja sadržaja otoka.

Stoga, u dobrom otočnom duhu posjetite ovu adrenalinsku sportsku utrku i kušajte brojne tradicijske proizvode na Sajmu otočnih proizvoda, početkom mjeseca ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu.

Više informacija možete saznati na: www.skraping.hr


Tagovi

Sajam otočnih proizvoda Tkon Škraping Šimun Marasović Berislav Ćurčin Šoltanski trudi Maslinovo ulje Rakija Smokve


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.