Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 28.05.2014. 16:00

4. Radionica za uzgajivače autohtonih pasmina

U Makarskoj će se u petak, 30. svibnja 2014. održati četvrta u ciklusu od deset radionica za uzgajivače autohtonih pasmina u okviru projekta BBio

  • 106
  • 6
  • 0

U okviru projekta BBio - Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu u petak, 30. svibnja 2014. u Vatrogasnom domu Makarska, na adresi Potok 1 s početkom u 12:00 sati održat će se četvrta u ciklusu od deset radionica za uzgajivače autohtonih pasmina. Radionica će se održati na temu "Uloga tradicijskih proizvoda u povećanju gastronomske ponude - tehnologija proizvodnje, skladištenja i marketinga mesa od autohtonih pasmina".

BBio projekt osmišljen je s ciljem očuvanja i valorizacije agro-biološke raznolikosti pograničnih područja kroz teritorijalnu suradnju između Hrvatske i BiH. Kako bi se osigurao održiv razvoj navedenih područja BBio projekt će uspostaviti edukacijsko-informativni centar u Parku prirode Biokovo i edukativnu višenamjensku dvoranu u Centru za očuvanje genoma autohtonih pasmina i obrazovanje Buhovo. Svrha centara je održavati matično stado pasmina za daljnju selekciju i reprodukciju, potaknuti uspostavu jedinstvenih istraživačkih jedinica koje će pridonijeti očuvanju neprocjenjivog genetskog bogatstva, podizati svijest javnosti o očuvanju pasmina kroz obrazovne aktivnosti, razvijati pustolovni i eko turizam, održavati pasmine u njihovom prirodnom okruženju čime se ujedno održava raznolikost krajobraza i posredno doprinosi zaštiti od požara što je izrazito važno u kontekstu očuvanja Parka prirode Biokovo.

Dugoročno očuvanje izvornih pasmina nije izvedivo bez uzgajivača koji su 'stvorili' ovu raznolikost na prvom mjestu. Projektom je predviđeno održavanje čitavog niza edukativnih radionica, kao i izrada priručnika za uzgajivače autohtonih pasmina i proizvođača čime će se doprinijeti unaprjeđenju njihovog znanja, umrežavanju, jačoj promociji izvornih proizvoda i boljoj organizaciji tržišta. Projekt financira Europska Unija u iznosu od 385.288,43 eura u sklopu IPA programa za prekograničnu suradnju Hrvatska - Bosna i Hercegovina.


Tagovi

Radionica Projekt BBio Buhovo Biokovo Biološka raznolikost Autohtone pasmine Eko turizam


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.