Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 19.02.2014. 12:00

30. Kobasicijada u Turiji

Ljubitelji kobasice, te divne mesne poslastice, za vikend će se okupiti na tradicionalnoj turijskoj Kobasicijadi

  • 187
  • 13
  • 0

Ovogodišnja tradicionalna, 30. Kobasicijada održavat će se od 21. do 23. veljače 2014. godine u Turiji - Srbija. Na manifestaciji će se, i ove godine, nadmetati najbolji proizvođači mesa, rakije i vina, a iz svake kategorije bit će odabran po jedan koji će ponosno ponijeti titulu najboljeg.

Prošle godine posjetiteljima u Turiji predstavilo se više od 100 izlagača sa velikim izborom svježih i suhih mesnih prerađevina - kobasica, svinjske masti, čvaraka, sira i drugih proizvoda. Prva turijska Kobasicijada održana je davne 1985., kao prijateljsko seosko natjecanje lovaca i domaćina tog kraja, a ove godine održava se već tradicionalno trideseti put.

Jedna od zanimljivosti prošlogodišnje manifestacije definitivno je bilo obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže kobasice. Tako je turijska kobasica, prošle godine postala najveća kobasica na svijetu. Težila je 2.300 kg sa dužinom od 2.089 metara, a bila je izrađena je od zrelog mesa krmača, uz dodatak začina - soli, papra, paprike i bijelog luka. Za njenu izradu utrošeno je 2.300 kilograma svinjetine, 2.050 metara prirodnih svinjskih crijeva i 100 kilograma začina.

Važno je, kod obaranja Guinnessovog rekorda, između ostalog, da kobasica bude napravljena bez prekida i da bude jednaka sa svih strana, što je majstorima kobasičarima i uspjelo prošle godine na Kobasicijadi u Turiji.

Posjetitelji ove zanimljive gastro manifestacije i ove godine će moći odmjeriti snage u najbržem izjedanju vruće pečene kobasice. Natjecatalji moraju pojesti tri komada vruće kobasice, koristeći samo jednu ruku. Prošlogodišnju pobjedu odnio je Dušan Kulačin iz Šida, kojem je za taj vješti pothvat trebalo 2,5 minute.

Obaranje rekorda u brzom klanju svinja, koje će se održati drugog dana manifestacije, u subotu 22. veljače, kao i koncert hrvatskog banda "Crvena jabuka", samo su mali dio ovogodišnjeg bogatog programa.


Tagovi

Kobasicijada Turija Guinnessov rekord Srbija Kobasica Rakija Crvena jabuka Dušan Kulačin Brzo klanje svinja


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]