Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival Malvazije
  • 22.11.2014. 11:00

30. Festival Malvazije u Istri

U Brtonigli će se po 30. put održati Festival istarske Malvazije koji ima veliku ulogu u isticanju cjelokupnog enološkog blaga Istre.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 112
  • 7
  • 0

Ove će se godine od 05. do 08. prosinca u Brtonigli u Istri održati jubilarno, 30. izdanje Festivala istarske Malvazije. Festival će se održati u prigodnom prostoru budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva.

Ovom se prilikom ističu istarska vina, posebice Malvazija – kraljica regionalnih vina. No, manifestacija je odavno prerasla lokalni karakter jer uz istarske vinare, sudjeluju i vinari iz drugih dijelova Hrvatske, ali i šire regije - predstavljajući pri tome najnovije malvazijske okuse i mirise.

Organizatori na ovaj način nastoje naglasiti važnost isticanja cjelokupnog enološkog blaga Istre. Kroz dva dana (subota i nedjelja), vinarima će biti organizirani besplatni štandovi putem kojih će se predstaviti enoljupcima i posjetiteljima Brtonigle.

U sklopu manifestacije bit će organizirane i stručno vođene degustacije pa će posjetitelji biti u prilici doznati male tajne bogatstva okusa i mirisa ove kraljice regionalnih vina. Osim vina, na festivalu su svake godine posjetiteljima ponuđeni i autohtoni i tradicijski proizvodi te gastronomski specijaliteti. Izvrsna je to pozivnica da prvi vikend u prosincu posjetite Brtoniglu u Istri i doživite sve čari Malvazije.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Festival Istarske Malvazije Istarska vina Enološka blaga Istre Stručno vođene degustacije Autohtoni i tradicijski proizvodi Gastronomski specijaliteti Vinari