Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 06.09.2019. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Seget Donji, Trogir

29. Sabatina: Započelo zaprimanje uzoraka vina i jakih alkoholnih pića za ocjenjivanje

Sabatina ne okuplja samo vinogradare i vinare, već i struku, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz Hrvatske i inozemstva!

Foto: Vedran Stapić
  • 802
  • 50
  • 0

Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina, u svom 29. izdanju, održat će se od 7. do 10. studenog 2019. u Hotelu Medena u Segetu Donjem kod Trogira. 

Uzorci vina i jakih alkoholnih pića hrvatskih i inozemnih vinara od početka rujna počeli su pristizati na ocjenjivanje u okviru ovog najstarijeg susreta vinogradara i vinara. 

Ocjenjivanje proizvoda po pojedinim kategorijama obavljat će stručna povjerenstva. Zasebno će se ocjenjivati vina, pjenušci i jaka alkoholna pića, a posljednjih deset godina zbog velikog interesa proizvođača formirale su se kategorije otvorenih i mladih vina. Naime, proizvođači su često zainteresirani za dobivanje mišljenja o svom vinu prije nego što za njega zatraže dozvolu za stavljanje u promet. U tom slučaju svoje vino mogu dostaviti na ocjenjivanje u kategoriji otvorenih vina. Također se u zasebnoj kategoriji ocjenjuju mlada vina, proizvedena u tekućoj godini, pa proizvođač može doznati jeli njegov proizvod na dobrom putu ili nešto treba poduzeti za poboljšanje njegove kvalitete.

bfg
Zasebno će se ocjenjivati vina, pjenušci i jaka alkoholna pića (foto: ZSD)

Gdje možete dostaviti svoje proizvode?

Zaprimanje uzoraka proizvoda na ocjenjivanje započelo je od početka rujna, a proizvodi se mogu dostaviti do 30.9.2019. Propozicije i prijava za ocjenjivanje mogu se preuzeti na web stranici, a uzorci proizvoda mogu se dostaviti se na nekoliko lokacija:

  • Split - osobno ili poštom do 30.09.2019. radnim danima (pon.-pet.) od 8,00-15,00 sati na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4, 1. kat 
  • Zadar - osobno dana 28.09.2019. (subota) u vremenu od 9,00-14,00 sati na adresu: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, 23000 Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h (zgrada ex vojarne).
  • Mostar - osobno ili poštom do 30.09.2019. radnim danima (pon.-pet.) od 9,00-15,00 sati na adresu: Federalni agro-mediteranski zavod (Laboratorij za vino), 88000 Mostar, Biskupa Čule 10, BiH

Dinamičan program - radionice, degustacije, edukacije...

Sabatina je korisna zbog informiranja, edukacije, razmjene iskustava, povezivanja te uspostavljanja novih poslovnih kontakata i ostvarivanja poslova. Ne okuplja samo vinogradare i vinare, već i struku, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz Hrvatske i inozemstva. Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

ef
Ocjenjivanje proizvoda po pojedinim kategorijama obavljat će stručna povjerenstva (foto: ZSD)

Prepoznata je po dinamičnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata i inovacija, te sajam vinogradarstva i vinarstva. 

Među brojnim stručnim i znanstvenim vinogradarsko-vinarskim temama, posebno će se predstaviti teme "Zaštićena oznaka izvornosti" i "Kultura pijenja vina", putem radionica, informativnih štandova, medijskih konferencija, te prezentacija i degustacija hrvatskih vina s oznakom ZOI. 

Sajam vinogradarstva i vinarstva i Burza vina

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te burzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja tristotinjak izlagača - vinarskih zadruga, OPG-ova, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. 

Svoju tvrtku, proizvode i usluge vezane za vinogradarstvo i vinarstvo možete predstaviti na izložbenom štandu u okviru Sajma vinogradarstva i vinarstva, koji je za sve posjetitelje otvoren bez plaćanja ulaznice ili kotizacije.

Proizvođači buteljiranih proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje mogu svoje proizvode samostalno predstaviti na Sabatini putem degustacijskog štanda na Burzi vina. 

Prijava za sajam i Prijava za burzu vina dostupne su u dokumentima ispod teksta ili na web stranici, a popunjene prijave potrebno je poslati sukladno rokovima navedenim u prijavama na info@zsd.hr ili fax: 021/348-408.


Dokumenti


Tagovi

Zadružni savez Dalmacije Sabatina Ocjenjivanje proizvoda Dostava uzoraka Prijava Vino Alkoholna pića


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]