Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni susret vinogradara
  • 06.11.2014. 19:00

24. Sabatina okupila vodeće vinogradare i vinare

Unatoč teškoj vinogradarsko-vinskoj godini, Sabatina 2014. bilježi rekordan broj uzoraka predanih na natjecanje, a okupio se i najveći broj sudionika sajma, burze i izložbe proizvoda.

  • 175
  • 22
  • 0

Danas je u 18 sati u hotelu Astarea u Mlinima pored Dubrovnika svečano otvorena 24. Sabatina - međunarodni susret vinogradara i vinara, najstariji hrvatski vinarski susret koji je još jednom okupio vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, ljude iz struke, predstavnike ministarstava te distributere strojeva i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo.

Nešto ranije, u 16 sati, otvoren je Sajam opreme, alata i repromaterijala za vinogradarstvo i vinarstvo te Burza i izložba vina i proizvoda od grožđa i vina, koji će biti otvoreni tijekom cijele Sabatine. Danas će se još održati i radionca pod nazivom "Stare sorte vina - inovativna vina" čija je tema Pošip - autohtona sorta, a za ulogu modertora zadužen je dr.dc. Goran Zdunić.

Obilje edukativnog i zanimljivog sadržaja

Sabatina 2014. će u iduća dva dana ponuditi brojna edukativna i zanimljva događanja poput Sabora vinogradara i vinara na kojem će biti govora o aktualnim temama u vinogradarstvu i vinarstvu, stručnih skupova, Okruglog stola koji će aktualizirati temu zadrugarstva, vođenih degustacija mladog vina, Skupštine Hrvatske udruge vinarskih gradova, studijskog obilaska vinogorja uz prezentaciju strojeva i opreme tvrtke Messis, obilaska vinarija te još mnogo toga.

Najveći broj sudionika do sada

Unatoč teškoj vinogradarsko-vinskoj godini prijatelji Sabatine i ZSD-a dokazali su svoju vjernost zajedništvu pa ovo 24. izdanje međunarodnog susreta vinogradara i vinara bilježi rekordan broj uzoraka predanih na natjecanje te najveći broj sudionika sajma, burze i izložbe proizvoda.

Susret su organizirali Zadružni savez Dalmacije, PZ Pošip i Hrvatska udruga vinskih gradova pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof.dr. sc Ive Josipovića. Za pokroviteljstvo su se pobrinuli i Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Dubrovačko-neretvanska županija.

Program Sabatine 2014. možete pronaći u prilogu članka. A u galeriji fotografija donosimo vam dio atmosfere s otvorenja.


Dokumenti


Tagovi

Sabatina Vodeći vinari i vinogradari Sajam opreme Repromaterijal Međunarodni susret Burza Izložba vina Prezentacija strojeva i opreme Goran Zdunić Sabor vinara i vinogradara Stručni skupovi Vođene degustacije Hrvatska udruga vinskih gradova


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]