Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školsko mlijeko
  • 23.09.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

20. svjetski dan školskog mlijeka uz sudionike Bambino kupa

I ove godine proslavi se pridružuju mladi uzgajivači goveda u Bambino kupu Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, sa svrhom promocije uzgoja i proizvodnje mlijeka na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Foto: Depositphotos/FamVeldman
  • 500
  • 50
  • 0

Spremni za jubilarni, 20. svjetski dan školskog mlijeka? Manifestacija će se, naime, održati na Bundeku, 25. rujna (srijeda) 2019. godine, u vremenu od 13 do 14 sati u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge i Grada Zagreba, a uz podršku i sponzorstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te mljekara Dukat, Vindija i Belje.

"Cilj je manifestacije da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast, kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu, dobro im poznatu od prvih dana njihova života i koja bi im trebala ostati dobra i zdrava navika za cijeli život. I ove godine proslavi se pridružuju mladi uzgajivači goveda u Bambino kupu Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, sa svrhom promocije uzgoja i proizvodnje mlijeka na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Djeca odjevena u narodne nošnje predstavit će svoju telad predškolskoj i školskoj djeci te ostalim sudionicima manifestacije. A po prvi put u programu će se pojaviti krava Šara s ciljem prezentacije proizvodnje mlijeka", najavljuje Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge. 

Tijekom manifestacije bit će najavljena i humanitarna akcija "Hrvatske mljekare daruju djecu s teškoćama u razvoju“, a ove je godine akcija usmjerena Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Đakovu.

Inače, Svjetski dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu, a svrha je skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske jelovnike. Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i postao godišnja manifestacija koja se obilježava u brojnim zemljama diljem svijeta. Njegovo obilježavanje započela je svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda FAO.


Tagovi

Mlijeko Svjetski dan školskog mlijeka Školsko mlijeko


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).