Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira i vina
  • 03.05.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Valpovo

2. Festival sira i vina u dvorcu Prandau-Normann

I ove godine se na festivalu očekuju vinari iz Baranje, Erduta, Kutjeva i Iloka, jake snage slavonskih i baranjskih sirara, ali i male mljekare. Radionicu sljubljivanja vodit će Tomica Đukić, srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije.

Foto: Facebook/Turistička zajednica grada Valpova
  • 286
  • 35
  • 0

Drugi Festival sira i vina održat će se u subotu, 11. svibnja od 17 sati u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu. Radionicu sljubljivanja vodit će srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić, najavljuju iz Udruga Karašicka Republika.

"Festival sira i vina u Valpovu prošle godine održan je po prvi puta iznenadivši sve okupljene svojom kvalitetom, brojem posjetitelja i pozitivnom energijom koja je zarazila dvorište dvorca Prandau-Normann u Valpovu. Zvuči nevjerojatno, ali čak je i vina nestalo! Uz obećanje kako će vina ove godine biti dovoljno za sve, organizatori Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova i udruga Karašicka Republika pozivaju sve generacije da posjete festival i podrže rad malih proizvođača sira i vina.

I ove godine se na festivalu očekuju vinari iz Baranje, Erduta, Kutjeva i Iloka, dok će jake snage slavonskih i baranjskih sirara predstavljati siroljupcima poznata OPG prezimena: Gašić, Đurković, Glavaš i drugi, ali i male mljekare kao što je valpovačka ili pleternička BIZ mljekara. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi polutvrdih i tvrdih sireva s raznim dodacima kao što su kopar, vlasac, paprika pa čak i cimet. Osim sira i vina, moguća je degustacija suhomesnatih proizvoda, a organizatori najavljuju i zdravi program na najmlađe. Glavno gastro događanje bit će sljubljivanje sira i vina koje će voditi srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić. Radionica je planirana za 19:30 sati", stoji u najavi.

Kako zaključuju, zvukovi funka, disca, jazz-a i rocka i ove godine će odjekivati dvorcem uz Juraja Jurlinu s bendom, NO Jazz Band iz Osijeka te DJ Flegmu. Dodatnu umjetničku crtu festivalu pružii će svjetlosne instalacije mađarskih umjetnika koji će prekrasnu kulisu valpovačkog dvorca dodatno začarati kako bi ostvarili potpunu sinesteziju okusa, mirisa, boja i zvukova.

Organizatori pozivaju obitelje s malom djecom, bake i djedove te mlade osobe svih generacija da posjete festival sira i vina i podrže rad malih proizvođača.


Tagovi

Festival sira i vina Vino Sir Valpovo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).