Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer CropScience
  • 20.09.2013. 14:31

150 godina Bayera - uspjeh kroz inovacije i promjene

Bayer - Znanost za bolji život

  • 413
  • 39
  • 0

U 2013. godini multinacionalna kompanija Bayer slavi 150 godina svog postojanja. "150 godina Bayera - to je zaista nešto posebno. Ova godišnjica sve u Bayeru ispunjava velikim ponosom i srećom", rekao je dr. Marijn Dekkers, CEO Bayer Grupe, ističući Aspirin™ kao jedan od Bayerovih proizvoda koji je stvorio povijest.

U proteklih 150 godina, Bayerovi izumi su uvelike pomogli poboljšanju kvalitete života ljudi. Upravo ova velika i važna tradicija je Bayerovo opredjeljenje i u budućnosti - u potpunosti u skladu s misijom: "Science For A Better Life".

Na proslavi Bayerove godišnjice, koja se održala u kolovozu u Kolnu, sudjelovala je i Angela Merkel, njemačka kancelarska.

Bayerovo poslovanje ističe globalne izazove uključujući rast globalne populacije, životnog vijeka, oskudne resurse i klimatske promjene. Dekkers je dodao da treba pronaći put uzgoja većih količina hrane, i to visoko kvalitetne hrane, na istu količinu obradivih površina kako bi se moglo pružiti dovoljno hrane za sve veći broj ljudi.

Tijekom desetljeća, Bayerovi su znanstvenici razvili aktivne tvari za liječenje, primjerice, zaraznih, tropskih i kadriovaslukarnih bolesti. Danas, istraživanje lijekova u Bayer HealthCareu se najviše orijentira na područje kardiologije i hematologije, onkologije, zdravstvene zaštite žena i dijagnostike.

Dodatno žarište Bayerovog istraživanja je poljoprivreda. Kada je Bayer 1892. godine počeo prodavati Antinonnin, prvi svjetski sintetički insekticid za kontrolu moljaca, to je bio tek početak velike, uspješne priče. Danas je Bayer CropScience jedan od globalnih vođa u svom području. Ovaj uspjeh je temeljen na inovacijama - ne samo kemijskih i bioloških proizvoda za zaštitu bilja koji nude održiva rješenja, nego i za visoko - kvalitetno sjeme. Osim navedenog, postoji također širok spektar proizvoda i usluga za dom, vrt i šumarstvo.

U području visoko - tehnoloških materijala, poliuretani za pjene otkriveni 1930-ih godina i visoko - kvalitetni polikarbonat (Makrolon™) koji je patentiran 1953., stvorili su temelj za sve širi spektar asortimana. Danas, Bayerovi visoko - kvalitetni materijali čine važan doprinos očuvanju fosilnih izvora. Poliuretani, primjerice, se koriste za izolaciju zgrada te tako smanjuju količinu potrošene energije prilikom grijanja i hlađenja. Lagani materijali doprinose većoj lakoći automobila i time smanjuju njihovu potrošnju goriva. To se ostvaruje zahvaljujući izumu alifatskih poliuretanskih premaza pomoću kojih automobili mogu biti očuvani duže nego ikad prije. Moderni sustavi premazivanja mogu podnijeti vjetar i razne vremenske neprilike, i održati sjaj na automobilima, brodovima, željezničkim vozilima i vjetroturbinama.

Video prilog - 150 godina Bayera


Tagovi

Bayer Jubilej Dr. Marijn Dekkers Kvalitetna hrana Sintetički insekticid Sjeme


Partner