Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni sajam
  • 13.03.2018. 16:30

15. Pčelarski dani u Vinkovcima

Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda te znanstveno-stručni skup već 15. put u Vinkovcima!

Foto: Pixabay/dmohanna
  • 741
  • 75
  • 0

Pčelarski savez Vukovarsko - srijemske županije i Hrvatski pčelarski savez organiziraju 15. Pčelarske dane u Vinkovcima, 16. i 17. ožujka u sali "Barun Trenk". Pčelarski dani su međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda te znanstveno-stručni skup.

U sklopu sajma će se održati Medni doručak, okrugli stol na temu "Postupak dobivanja oznake izvornosti za Slavonski med", izložbeno-prodajni sajam i stručno edukativna predavanja na temu "Do zdravih pčela dobrom tehnologijom". 

Prof.dr.sc. Zlatko Puškadija održat će predavanje "Varoa pod kontrolom kao cijelogodišnja aktivnost na pčelinjaku", dipl.ing.agr. Igor Petrović "Tehnologija pčelarenja kao prevencija bolesti" i pčelar Rade Kostadinović "Paketni rojevi - formiranje, transport, zbrinjavanje, njega, nedostatci i prednosti - osobna iskustva".

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza održat će se u petak, 16. ožujka, u restoranu Barun Trenk u Vinkovcima.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima i označen zaštićenim znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka. Na doručku će se osim meda konzumirati i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

"Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetit će i učenici 4. razreda Osnovne Škole Ivana Mažuranića Vinkovci. Ovakvim načinom želimo kod djece i njihovih roditelja  potaknuti svijest o važnosti i prednosti konzumacije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima s ciljem povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, kao i ukazati na važnost i ulogu pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji", najavljuju iz HPA.


Tagovi

Pčelarski dani Vinkovci Međunarodni sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobro raspoloženje na Sabatini ne može pokvariti ni prevrtljivo vrijeme!