Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sarmijada
  • 23.11.2018. 18:00

13. Sarmijada u Laktecu - tajna je u prvoklasnom zelju

I ove godine očekuju se na tradicionalnoj gastro-kulinarskoj manifestaciji brojni gosti ljubitelji ove zimske delicije.

Foto: TZG Sv. Ivam Zelina
  • 240
  • 25
  • 0

U organizaciji Udruge proizvođača kiseloga zelja Laktec i TZG Sv. Ivan Zelina održat će se  tradicionalna, 13. po redu "Sarmijada“, svojevrsni festival jela od kiseloga zelja. Ove će se godine Sarmijada održati 24. studenog, u prostorijama Vatrogasnog doma Laktec s početkom u 18,00 sati.

"I ove godine očekujemo na našoj tradicionalnoj gastro-kulinarskoj manifestaciji brojne goste ljubitelje ove zimske delicije. Natjecatelji imaju zadatak pripremiti sarmu i jelo po izboru čiji glavni sastojak mora biti kiselo zelje “Laktec”, inače poznata delikatesa zelinskoga kraja i istaknuta robna marka Zagrebačke županije. Na 13. Sarmijadi do sada je prijavljeno najviše natjecatelja", navode iz Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina. 

A što je važno za odlično sarmu? “Pri kuhanju pobjedničke sarme važan je odabir namirnica, znanje i ljubav prema kuhanju. Zelje je prvoklasno, najbolje na svijetu, a imamo i malu tajnu u omjeru mljevenog mesa, koju ipak ne smijemo podijeliti sa svima", otkrila je pobjednička ekipa prošlogodišnje Sarmijade u Laktecu.

Program: 

  • 18,00 sati  Otvaranje Sarmijade 
  • 18,30 sati  Predstavljanje i proglašenje najboljih jela 
  • 19,00 sati  Prigodni domjenak

Tagovi

Sarmijada Kiselo zelje Laktec Sveti Ivan Zelina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/