Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje meda
  • 07.11.2014. 15:00

13. Ocjenjivanje i izložba meda KZ županije

Bagrem - med zagorskih brega, zaštitni je žig bagremova meda ovog područja, a dokazano je i da je kvalitetniji od bagremova meda drugih područja.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 207
  • 15
  • 0

Krapinsko-zagorska županija i Savez pčelarskih udruga Krapinsko-zagorske županije organizatori su 13. Ocjenjivanja i izložbe meda Krapinsko-zagorske županije koje će se održati u mjestu Klanjec, 29. studenog 2014. godine. Ocjenjivanje uvijek iznova okuplja vrijedne pčelarke i pčelare koji izlažu najbolje uzorke meda kestena, livade, lipe, cvjetni med, a naglasak je ipak na medu bagrema.

Ova nutritivno visoko vrijedna namirnica i gotovo najsavršeniji proizvod prirode zaštićena je prošle godine pod zajedničkim žigom "Bagrem – med zagorskih brega". Zanimljivo je da je upravo bagremov med s ovih područja već poznat na svjetskim natjecanjima i nositelj brojnih priznanja, a dokazano je i da je kvalitetniji od bagremovog meda s ostalih područja.

Kako je ovo bila iznimno teška godina za pčele i pčelare, a proizvodnja meda je znatno smanjena, s nestrpljenjem se očekuje što će pokazati ovogodišnje ocjenjivanje. Ipak, vjerujemo da je kvaliteta neupitna te da su vrijedni pčelari u ovoj teškoj godini uložili iznimne napore da očuvaju svoje košnice, ali i dobiju kvalitetan proizvod.

Foto: freedigitalphotos.net


Povezana biljna vrsta

Kesten

Kesten

Sinonim: maron, morun, klijesten, ćestan, kostanj, goran, goraš, gorskać, krušavac | Engleski naziv: Chestnut | Latinski naziv: Castanea Mill.

Kesten ili 'žir bogova' ima plod koji spada u nutritivno visokovrijedne namirnice: 53 % čini voda, 2,9 g su bjelančevine, 44 g su ugljikohidrati, a glavni sastojak je škrob oko 44... Više [+]

Tagovi

Ocjenjivanje meda Izložba Med zagorskih brega Klanjec Savez pčelarskih udruga Kesten Livada Lipa Bagremov med Svjetska natjecanja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]