Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2014.
  • 25.03.2014. 11:30

116 zlatnih medalja za maslinova ulja

U sklopu ovogodišnje maslinarske manifestacije Noćnjak, ocijenjena 303 maslinova ulja iz zemlje i inozemstva

Foto: rgbstock.com
  • 109
  • 6
  • 0

Ovogodišnja 16. međunarodna manifestacija maslinara i uljara - Noćnjak 2014., održana od 13. do 16. ožujka u Hotelu Kolovare u Zadru, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, okupila je brojne maslinare i uljare. Manifestaciju je u petak otvorio predsjednik Republike Hrvatske, gdin. Ivo Josipović.

Prije petnaestak godina Noćnjak je bio prva i jedina manifestacija koja okuplja sve povezane sa segmentom maslinarstva. Tržište maslinovim uljem jedno je od najvećih rastućih tržišta, a projekt Noćnjak pruža izvrstan izvor informacija o zanimljivom, ali i zahtjevnom svijetu, hrvatskih i inozemnih maslinara i uljara.

Na ovogodišnjoj manifestaciji više od 350 tvrtki i proizvođača izložilo je svoje proizvode. Program manifestacije uključivao je znanstveno-stručne skupove, sabor maslinara i uljara, praktično maslinarstvo u masliniku, burzu, stručno vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja, sajam strojeva, opreme i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo te čitav niz predavanja i radionica.

Na ovogodišnjem Noćnjaku, ocijenjena su ukupno 303 uzorka maslinovih ulja iz Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije, a čak 116 uzoraka dobilo je zlatnu medalju. Maslinovo ulje tvrtke Agroprodukt iz Pule šampion je ovogodišnjeg 16-tog Noćnjaka u kategoriji pakiranih ulja, dok je šampionsko otvoreno ulje u vlasništvu tvrtke Alveus iz Rijeke, iz njihovo maslinika u Posedarju kod Zadra.

Oko 50 crnogorskih maslinara boravilo je u Zadru tijekom održavanja manifestacije, gdje su imali priliku usvajati nova znanja i tehnologije s ciljem unapređenja proizvodnje, a njihov dolazak podržalo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. U okviru manifestacije, osim navedenog, uprilične su i male škole kušanja ulja, izleti, terenske i praktične obuke te posjeti maslinicima i uljarama toga kraja.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

Noćnjak Maslinarstvo Uljarstvo Manifestacija Ivo Josipović Agroprodukt Alveus Zadar Kolovare


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs