Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov
  • 07.02.2014. 17:00

Uvođenje reda na ribolovnim vodama

Pojedini ribiči ljuti su na ribočuvare jer svoj posao rade - prerevno?!

Foto: freedigitalphotos.net
  • 434
  • 30
  • 0

Nakon što su čelnici osječkih ribiča upozorili članove ribičkih društava da se moraju pridržavati pravila pecanja i pravila o dopuštenoj količini dnevnog ulova, naišli su na negodovanja. Pojedinci su se putem interneta počeli udruživati u skupinu koja želi obezvrijediti rad i Zajednice sportskih ribolovnih društava Osijek i ribočuvara i to zato što dosljedno odrađuju svoj posao. Zgodno je što su ribočuvari, dok su sačekivali ribokradice na jednoj od akcija, slučajno čuli dogovor o tome kako neće kupovati dozvole, uz dodavanje pogrdnih epiteta predsjedniku Zajednice koji inzistira na provođenju zakonskih odredbi.

U Zajednici kažu kako uvođenje reda nije represija i da neće popustiti unatoč pritiscima, jer samo rade svoj posao. "Nisam ja izmislio pravila, nego ih je odredio zakon koji velika većina ribiča poštuje. Mi smo obvezni provoditi ono za što smo odgovorni, a to je gospodarenje ribolovnim vodama i vođenje brige o ribljem fondu. Nekima čas ne radimo dovoljno, čas radimo prerevno, no ne obaziremo se na te besjede", rekao je za Glas Slavonije Josip Dimnjašević, predsjednik Zajednice, dodajući kako oni koji prigovaraju ni ne poznaju problematiku.

Na strogo pridržavanje ribičkih pravila zamjerke imaju pojedinci iz Sarvaša, što je za ne povjerovati jer upravo je u sarvaškom kraju u tijeku investicija uređenja ribolovnih voda vrijedna čak 6,5 milijuna kuna, od ukupnih 40 milijuna kuna, koliko se tamo u suradnji s Hrvatskim vodama planira uložiti kako bi se uredila ribička oaza. Na tim, kao i na svim ostalim ribolovnim vodama i dalje će se inzistirati na provođenju propisa i pravila, najavljuju ribočuvari, dodajući kako je nedavno, u kontroli bio i nadležni inspektor Dario Tomić, u ime resornog ministarstva, koji također zahtijeva striktnu primjenu svih propisa.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Ribarstvo Ribočuvari Krivolov Osijek Josip Dimnjašević Dario Tomić Ribolovne vode

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]