AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Ribolovci ulovili 325,35 kg ribe i liganja, tko je najuspješniji?

Ribolovci ulovili 325,35 kg ribe i liganja, tko je najuspješniji?

Plodovi zemlje i mora

Ribolovci ulovili 325,35 kg ribe i liganja, tko je najuspješniji?

Datum: 18.12.2017. 15:00

Kategorija:

Ribarstvo

Tko su najuspješniji ribolovci Zadarske županije?

Tko su najuspješniji ribolovci Zadarske županije bit će poznato sutra, 19. prosinca, kada će se održati proglašenja u JK Uskok, točno u podne.

Naime, kako navode iz Plodova zemlje i mora, završen je i ovogodišnji, trinaesti po redu, Natječaj Plodova zemlje i mora, Najulov 2017. Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je težak i odgovoran zadatak - izabrati pobjednike, najuspješnije ribolovce, ljude koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.

Nagrađeni će biti trojica najuspješniji u kategoriji Najulov, Najpothvat, Ribarsko srce te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.

Apsolutnom pobjedniku vanbrodski motor Yamaha

Ove su godine svoje ulove prijavila 47 natjecatelja koji su ostvarili 51 ulov ukupne težine 325,35 kilograma od čega je 321,08 kilograma bila riba, a 4,27 kilograma su bile lignje. Za najuspješnije su predviđeni pehari i plakete dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu natjecanja čeka i velika nagrada Grand Prix. To je vanbrodski motor Yamaha, dar Zadarskog lista, vrijedan 10.421 kunu!

Proglašenje će se održati uz feštu od bakalara i probranih vina naših najeminentnijih vinara. Otvorit će se i prvi zadarski pjenušac Rabioza poznatog vinara Stjepana Vučemilovića.

Kao i svake godine sve sudionike svečanosti proglašenja najuspješnijih ribolovaca u akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista pjesmom će dočekati i ispratiti popularni Zoran Jelenković. Uz ribolovce, građane te osobe iz javnog i političkog života Zadra i Zadarske županije dolazak na ovu feštu potvrdili su i svjetski prvaci u ribolovu Tea Radil i Marko Sikirić.

Foto: Plodovi zemlje i mora

Broj pregleda članka: 298; Uspješnost članka: 38.9

Izvor: Zadarski list

Tagovi: Zadar, Najuspješniji ribolovci, Plodovi zemlje i mora

Ključne riječi članka: ribolovci, ulovili, 32535, kg, ribe, i, liganja, tko, je, najuspjesniji, zemlje, plodova, kilograma, najuspješniji, ribolovci, plodova zemlje, vanbrodski motor yamaha


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!