• Novi obrasci
  • 09.09.2018. 09:00

Ribolovci, od 1. listopada podatke o ribolovnom naporu, ulovu i iskrcaju vodit ćete na novim obrascima

Mijenjaju se postojeće knjige očevidnika i izvješća novim knjigama. Datum primjene novih obrazaca je od 01.10.2018.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 387
  • 22
  • 0

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba obavještava o zamjeni postojećih knjiga očevidnika i izvješća s novim knjigama, a datum primjene novih obrazaca je od 01.10.2018.

Pozivaju se svi ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i mali obalni ribolov da tijekom rujna preuzmu nove knjige očevidnika i izvješća o ulovu u Područnoj jedinici/Ispostavi Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede koja im je izdala povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova na moru, odnosno povlasticu za mali obalni ribolov.

Pravilnik o obliku, sadržaju i načinu vođenja i dostave podataka o ulovu u gospodarskom ribolovu na moru ("Narodne novine", br. 38/18, 48/18 – ispravak i 64/18) propisuje oblik, sadržaj i način vođenja očevidnika o gospodarskom ribolovu na moru i iskrcajne/prekrcajne deklaracije te izvješća o ulovu koje moraju voditi pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarski ribolov na moru te fizičke osobe koje obavljaju mali obalni ribolov, kao i način dostavljanja ispunjenih očevidnika i izvješća. Sukladno navedenom Pravilniku ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru, odnosno povlastice za mali obalni ribolov, obvezni su od 1. listopada 2018. godine podatke o ribolovnom naporu, ulovu i iskrcaju voditi na novim obrascima očevidnika, odnosno izvješća, te ih dostavljati Ministarstvu poljoprivrede na propisani način.

Stari obrasci nakon 30.09.2018. više neće biti važeći.

Obavijest se odnosi na ovlaštenike povlastica koji dostavljaju podatke na papirnatim obrascima.  Ovlaštenici koji imaju instaliran e-očevidnik, podatke dostavljaju elektroničkim putem.


Tagovi

Novi obrasci Gospodarski ribolov Mali obalni ribolov Knjiga očevidnika Izvješća


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Gazda, di ti je novčanik?" :D Trenutak na OPG-u Stara Cesta iz Donjeg Zagona u zaleđu Novog Vinodol... Pročitaj cijelu bilješku »