Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi obrasci
  • 09.09.2018. 09:00

Ribolovci, od 1. listopada podatke o ribolovnom naporu, ulovu i iskrcaju vodit ćete na novim obrascima

Mijenjaju se postojeće knjige očevidnika i izvješća novim knjigama. Datum primjene novih obrazaca je od 01.10.2018.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 401
  • 22
  • 0

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba obavještava o zamjeni postojećih knjiga očevidnika i izvješća s novim knjigama, a datum primjene novih obrazaca je od 01.10.2018.

Pozivaju se svi ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i mali obalni ribolov da tijekom rujna preuzmu nove knjige očevidnika i izvješća o ulovu u Područnoj jedinici/Ispostavi Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede koja im je izdala povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova na moru, odnosno povlasticu za mali obalni ribolov.

Pravilnik o obliku, sadržaju i načinu vođenja i dostave podataka o ulovu u gospodarskom ribolovu na moru ("Narodne novine", br. 38/18, 48/18 – ispravak i 64/18) propisuje oblik, sadržaj i način vođenja očevidnika o gospodarskom ribolovu na moru i iskrcajne/prekrcajne deklaracije te izvješća o ulovu koje moraju voditi pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarski ribolov na moru te fizičke osobe koje obavljaju mali obalni ribolov, kao i način dostavljanja ispunjenih očevidnika i izvješća. Sukladno navedenom Pravilniku ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru, odnosno povlastice za mali obalni ribolov, obvezni su od 1. listopada 2018. godine podatke o ribolovnom naporu, ulovu i iskrcaju voditi na novim obrascima očevidnika, odnosno izvješća, te ih dostavljati Ministarstvu poljoprivrede na propisani način.

Stari obrasci nakon 30.09.2018. više neće biti važeći.

Obavijest se odnosi na ovlaštenike povlastica koji dostavljaju podatke na papirnatim obrascima.  Ovlaštenici koji imaju instaliran e-očevidnik, podatke dostavljaju elektroničkim putem.


Tagovi

Novi obrasci Gospodarski ribolov Mali obalni ribolov Knjiga očevidnika Izvješća


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]