Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Omega 3
  • 19.04.2015. 13:50

Ribari iz Omege 3 najbolji zadrugari!

Ribarska zadruga Omega 3 iz Kali na otoku Ugljanu dobila je priznanje kao najbolja zadruga u Hrvatskoj!

Foto: depositphotos.com,
  • 243
  • 29
  • 0

Ribarska zadruga Omega 3 iz Kali na otoku Ugljanu dobila je priznanje kao najbolja zadruga u Hrvatskoj na Nacionalnom savjetovanju za gospodarstvo i poduzetništvo, održanom u Petrčanima kod Zadra u organizaciji Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Priznanje je upravitelju zadruge Šimi Kosoru uručio misnistar poljoprivrede Tihomir Jakovina na svečanoj dodjeli u petak navečer. Ovo je drugo priznanje Omegi 3 u proteklom tjednu. Dan ranije dobili su godišnju nagradu Zadarske županije.

Kaljska zadruga je osnovana 2008. godine. U njoj se nalazi 24 zadrugara s 30 ribarskih brodova. U gospodarskoj zoni Šopotu kod Benkovca izgradili su objekt za preradu i skladištenje ribe vrijedan 40 milijuna kuna, od čega su jedna četvrtina bila bespovratna sredstva iz IPARD predpristupnog fonda. Lani je proizvodnja smrznute sitne plave ribe iznosila oko 6.000 tona. Od toga je čak 4.500 tona čini izvoz u mediteranske zemlje Europske unije: Francusku, Španjolsku, Portugal Grčku te Maroko.

U Omegi 3 ušli su u proces dobivanja obilježja organizacije proizvođača. Ostvarivanjem tog cilja stvorit će preduvjete za veću povratnu stopu sredstava iz EU fondova.

Foto: depositphotos.com, @eugenesergeev


Tagovi

Omega 3 Ribarska zadruga Kali Ugljan Zadarska županija


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]